Apple a deschis un centru cercetare si dezvoltare in Zhongguancun

Compania Apple urmeaza a deschis un centru cercetare si dezvoltare in Zhongguancun, China, conform unui comunicat de presa publicat de catre reprezentantii respectivei locatii. Cei de la Apple nu au confirmat inca anuntul, insa din moment ce reprezentantii companiei care adminsitreaza cladirile de birouri de acolo au facut-o, este clar ca totul este oficial.

Zhongguancun este un hub tehnologic al Chinei situat in districtul Haidian, din partea de nord-vest a Beihing-ului, fiind recunoscut in China pentru proiectele dezvoltate acolo. Dupa cum probabil va imaginati deja, vorbim despre Silicon Valley-ul Chinei, peste 20.000 de companii tehnologice fiind create acolo din anul 1950 si pana in prezent, Google, Intel, AMD, Sony si Microsoft avand centre de cercetare acolo.

Noul centru de cercetare si dezvoltare are un capital subscris de 15 milioane de dolari, investitiile Apple putand ajunge pana la 45 de milioane de dolari in urmatorii ani. Cei de la Apple intentioneaza sa angajeze aproximativ 500 de angajati in noul centru, iar acolo vor fi dezvoltate atat programe software, cat si componente care vor fi dedicate Apple.

Centrul de cercetare si dezvoltare este doar partial finaliza deocamdata si pana la sfarsitul acestui an se asteapta ca el sa fie deschis in totalitate, echipe de ingineri si  manageri ai Apple urmand a lucra acolo. Pana acum compania Apple a deschis centre de cercetare si dezvoltare in Canada, India, Indonezia sau Vietnam, iar celui din China i se vor alatura altele.

“Apple has set up its first R&D center in China in Beijing’s Zhongguancun Science Park, according to a statement issued by the Zhongguancun Park Management Committee. The R&D center has a registered capital of CNY100 million (US$14.994 million), with total investment likely to reach CNY300 million in the future. The center plans to hire a total of 500 employees, focusing on the development of computer software and hardware products, communication, audio and video devices, as well as advanced technologies for consumer electronics products and the information industry.”

apple centru dezvoltare Zhongguancun