Apple Pay va ajunge in Rusia, Kenya si Taiwan

Apple Pay este in momentul de fata in proces de testare in vederea lansarii oficiale in Rusia, Kenya si Taiwan, compania Apple fiind in discutii avansate cu parteneri locali. Rusia este o piata foarte mare, Taiwan deasemenea, insa intrarea in Kenya poate parea ciudata, dar acolo platile mobile au o rata de penetrare foarte mare fata de alte tari.

Lansarea Apple Pay in Rusia este iminenta, partenerii locali ai Apple testand sistemul de cateva saptamani deja, lansarea oficiala putand avea loc saptamana viitoare. Desi majoritatea partenerilor Apple au avut parte de o experienta foarte buna, exista totusi unele probleme de functionare, insa cei de la Apple lucreaza intens pentru a le rezolva cat mai repede.

In Taiwan, Comisia pentru Supraveghere Financiara a inceput sa accepte cereri ale bancilor care intentioneaza sa foloseasca Apple Pay, insa nu se stie daca ea este in testare. Exista posibilitatea ca lansarea sa aiba loc abia spre sfarsitul acestui an, insa totul depinde si de dorintele companiei Apple si de intelegerile incheiate pe plan local.

In Kenya compania Apple ar intentiona sa lucreze cu banca KCB Group, discutii fiind deja purtate in acest sens intre reprezentantii companieilor. Separat de Apple Pay, banca din Kenya ar putea alege sa ofere inclusiv sisteme de plati mobile ale Tencent, Facebook, Google, Samsung sau chiar Paypal.

Apple a promis acum cateva saptamani ca va extinde serios disponibilitatea Apple Pay in diverse tari de pe glob, iar acum se pare ca se tine de cuvant si va aduce serviciul chiar mai aproape de Romania.

apple pay rusia taiwan kenya