iPhone 7 vs Leica M9-P – comparatia camerelor

iPhone 7 cu a sa camera de 12 megapixeli este comparat de catre un japonez cu un aparat DSLR Leica M9-P in valoare de 9000 de dolari pentru a ne arata care dintre ele face poze mai bune. Desigur ca DSLR-ul castiga, insa diferenta intre calitatea pozelor inregistrate de catre aceste doua dispozitive nu este chiar atat de mare pe cat este diferenta in pretul de achizitie.

Pozele sunt realizate special pentru a evidentia capacitatea iPhone 7 sau a Leica M9-P de a inregistra detaliile fine din fata aparatului, rezultatul final fiind destul de interesant. Fotograful care a realizat aceste poze sustine ca iPhone 7 are cea mai buna camera cu senzor de 1/3″ in momentul de fata, iar avand in vedere ca vorbim despre un fotograf profesionist, trbeuie sa ii dam crezare.

Cei de la DxOMark nu sunt de aceeasi parere cu el si sustin ca Google Pixel are o camera mai buna, asta desi un test prezentat ieri ne arata ca lucrurile nu stau chiar asa. Indiferent de situatie, o comparatie mult mai buna ar fi fost cu iPhone 7 Plus, care are o camera duala si mult mai potrivita pentru un test de acest gen.

In toate pozele de mai jos, cele ale iPhone 7 sunt in partea stanga, iar cele ale Leica M9-P sunt in partea dreapta. Ultimele 2 poze sunt inregistrate in format RAW, prima fiind a iPhone 7, iar a doua a aparatului Leica.

iphone-7-vs-leica-leica-m9-p

iphone-7-vs-leica-leica-m9-p-1

iphone-7-vs-leica-leica-m9-p-2

iphone-7-raw

leica-leica-m9-p-raw