Samsung cumpara Viv, se distanteaza de Google

Samsung cumpara Viv intr-o miscare menita sa-i intareasca pozitia in fata Apple, dar si de a o distanta de Google si Android.

Noaptea trecuta a fost anuntata o miscare extrem de interesanta si de curajoasa a companiei Samsung, ea cumparand Viv, un asistent personal dezvoltat de catre creatorii Siri. Parasind Apple, acestia au fondat o companie care a dus la crearea asistentului personal Viv, el fiind o versiune, teoretic, evoluata a Siri,

Pentru ca nu a putut sa copieze functionalitatea Siri prin S Voice si pentru ca vrea sa se distanteze de Google, cei de la Samsung au cumparat Viv intr-o tranzactie foarte buna. Vorbim despre un asistent personal care are un potential cel putin la fel de mare precum Siri, iar asta deoarece este facut de catre creatorii software-ului Apple.

Deocamdata nu se stie cat a platit compania Samsung pentru Viv, insa Apple ar fi platit 200 de milioane de dolari pentru Siri in 2010, asa ca probabil suma este apropiata. Avand in vedere ca Samsung nu vrea sa strice orice ofera Viv, compania va functiona independent dupa achizitie si va oferi o serie de servicii noi pentru compania coreeana.

Samsung cumpara Viv, se distanteaza de Google

Viv, spre deosebire de Siri, avea integrare mai buna cu aplicatii pentru iOS sau Android, insa compania Apple a rezolvat aceasta problema prin lansarea iOS 10. Totusi, Viv, are la baza un sistem de inteligenta artificial diferit de cel al Siri, fiind capabil sa poarte conversatii mai complexe cu utilizatorii care il folosesc.

“This is an acquisition that is being done by the mobile team, but we clearly see the interest across our devices,” says Samsung SVP Jacopo Lenzi in an interview. “From our perspective and from the client’s perspective, the interest and the power of this really comes from taking advantage of the Samsung scale overall, as well as the richness of the touch points we have with consumers.”

Viv este ceea ce si-ar fi dorit creatorii Siri sa faca intr-adevar cu asistentul lor inainte ca Apple sa le cumpere compania, iar acum vor avea posibilitatea de a face asta la Samsung. Deocamdata Viv are un usor avantaj in fata Siri in ceea ce priveste functionalitatea, insa cei de la Apple incearca sa-i ajunga din urma cu oferirea de functii noi.

Cumparand Viv, cei de la Samsung vor oferi in terminalele lor functii mai bine decat cele ale Siri, lucru care ii va ajuta sa lupte mai serios cu Apple. Mai mult decat atat, ei au dat foarte clar de inteles ca nu sunt interesati sa ofere integrare la nivel de sistem de operare in propriile terminale, precum in Google Pixel, iar asta ar putea indeparta unii utilizatori.