iOS 10 – rezolva problema cautarilor AppStore

iOS 10 are o problema cu efectuarea de cautari pentru aplicatii prin AppStore, insa o simpla setare va poate rezolva problema rapid.

Dupa lansarea iOS 10 unii utilizatori au observat ca nu pot face cautari in AppStore pentru aplicatiile disponibile pentru achizitie din magazin, problema fiind una frustrata. Vorbim despre imposibilitatea de a cauta vreo aplicatie listata de catre compania Apple in AppStore, asta desi multa lume asa descopera foarte multe aplicatii.

Multi utilizatori ai iOS 10 au raportat problema pana acum, insa cei de la Apple nu s-au obosit sa ofere vreo rezolvare, cel putin deocamdata, insa una a fost descoperita. Vorbim despre o setare care permite limitarea monitorizarii activitatii noastre in AppStore, sau oriunde pe internet, setarea fiind cunoscuta in mod generic sub denumirea de Do Not Track.

Apple a implementat-o in iOS inca de acum cativa ani, ea fiind disponibila inclusiv in iOS 10 in acealsi meniu pentru setarile de intimitate, asa ca de acolo o puteti seta. Dupa activarea ei, ar trebui sa puteti face cautari prin AppStore fara vreo problema, sau cel putin asa ar trebui sa stea lucrurile la o prima vedere dupa activarea acestei setari.

Puteti activa setarea pentru limitarea monitorizarii voastre pe internet urmand pasii de mai jos:

  1. Deschideti aplicatia Settings, Configurari.
  2. Accesati meniul Intimitate, Privacy.
  3. Acum faceto scroll pana in partea inferioara a meniului si accesati sectiunea Advertising, Publicitate.
  4. Aici aleget optiunea Limit Ad Tracking, Limitare urmarire publicitara.

Dupa activarea acestei optiuni ar trebui sa puteti deschide aplicatia AppStore si sa faceti cautari. Daca aveati aplicatia deschisa in fundal, inchideti-o complet folosin task switcher-ul, iar daca nici dupa aceasta miscare lucrurile nu revin la normal, incercati o repornire a terminalului vostru.

ios-10-problema-cautari-appstore