Apple Watch a fost interzis la sedintele guvernului britanic

Apple Watch a fost interzis la sedintele guvernului britanic de catre prim-ministru Theresa May de frica spionajului rusilor.

Apple Watch, cel mai popular smartwatch din lume, a fost interzis la sedintele guvernului britanic de catre prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May. Motivul in baza caruia Apple Watch nu mai este binevenit la sedintele de guvern are la baza faptul ca acest ceas inteligent poate fi spart de catre rusi pentru a-i spiona pe britanici.

In perioada in care David Camera era prim-ministru al Marii Britanii, ministrii din guvernul sau purtau Apple Watch , insa acum lucrurile s-au schimbat. Avand in vedere ca orice telefon mobil, tableta sau smartwat(cu microfon) poate fi transformat intr-un dispozitiv de spionaj de la distanta, temerile britanicilor sunt pe deplin intemeiate.

Interdictia nu are in vedere numai Apple Watch, ci si alte smartwatch-uri sau dispozitive electronice, ceasul inteligent al Apple fiind mentionat acum pentru ca initial nu fusese interzis impreuna cu restul. Decizia isi produce efectele incepand de astazi, deci ministrii vor participa la sedintele de guvern fara vreun dispozitiv electronic la ei.

Parlamentul Marii Britanii a interzis deja folosirea tabletelor iPad in timpul sedintelor de plen, iar guvernul interzisese de mult acest lucru pentru ministri. Fica de spionare este manre in randul multor agentii guvernamentale, mai ales ca gadget-urile pot fi sparte foarte usor si transformate rapid in instrumente pentru spionare in masa.

“Under David Cameron, several cabinet ministers wore the smart watches, including Michael Gove, the former Justice. Secretary. However, under Theresa May ministers have been barred from wearing them amid concerns that they could be used by hackers as listening devices.”

apple-watch-interzis