Galaxy Note 7 interzis in toate avioanele din SUA

Samsung Galaxy Note 7 a fost interzis in toate avioanele din SUA, iar calatorii care nu respecta reglementarilor pot fi arestati si amendati.

Galaxy Note 7 este interzis de catre autoritatile federale americane in toate avioanele care tranziteaza teritoriul american in momentul de fata sub amenintarea unei amenzi penale sau a arestarii. Autoritatile americane sustin ca Galaxy Note 7 este periculos pentru utilizatori si nu trebuie folosit in avioane, nici deschis si nici macar inchis.

Ministerul Transporturilor din SUA si Administratia Federala Aeronautica au decis sa interzica Galaxy Note 7 in toate avioanele care zboara deasupra teritoriului american. Galaxy Note 7 este marcat acum ca un produs riscant care este interzis in avioane, deci toti calatorii care detin un asemenea terminal trebuie sa il lase acasa cand calatoresc cu avionul in SUA.

Persoanele care urca in avioane cu un Galaxy Note 7 fara a tine cont de aceasta interdictie si ascund terminalul in bagaje, risca sa fie arestati si anchetati penal, separat de o amenda. Cei care incearca sa se urce la bord cu un Galaxy Note 7 vor avea terminalul confiscat, daca se incapataneaza sa calatoreasca, dar ar putea fi deasemenea amendati.

Galaxy Note 7 este interzis in toate avioanele din SUA

Interdictia isi produce efectele inca din cursul noptii trecute in SUA, deci toti cei care au avut calatorii cu avionul au constatat ca trebuie sa renunte la Galaxy Note 7. Separat de interdictia privind transportarea Galaxy Note 7 de catre pasageri, autoritatile americane au interzis inclusiv transportul terminalului ca si marfa folosind aparatele de zbor.

“Individuals who own or possess a Samsung Galaxy Note7 device may not transport the device on their person, in carry-on baggage, or in checked baggage on flights to, from, or within the United States. This prohibition includes all Samsung Galaxy Note7 devices.. We recognize that banning these phones from airlines will inconvenience some passengers, but the safety of all those aboard an aircraft must take priority. We are taking this additional step because even one fire incident inflight poses a high risk of severe personal injury and puts many lives at risk.”

Interdictia este una fara precedent pentru aviatia din SUA, iar ea vine la pachet o schimbare facuta de companiile aeriene, acestea avand pungi speciale anti-incendiu, pentru terminale care pot exploda. Acestea fiind spuse, daca se intampla sa calatoriti prin SUA, sau spre SUA, si aveti un Galaxy Note 7, ar fi bine sa il returnati de unde l-ati cumparat.

Avand in vedere decizia luata in SUA, este de asteptat ca autoritatile europene sa reactioneze intr-un mod similar in perioada imediat urmatoare.

galaxy-note-7-interzis-avion

4 COMENTARII

  1. Stai sa vina trolii de serviciu sa spuna ca nu e asa si ca iPhone a explodat in Bangladesh acum 3 ore ranind o vaca si un alt domn .

  2. Eu când va ziceam ca am pățit sa aud pe o cursa Airfrance mai acu câteva săptămâni când abia apăruseră primele știri cu note 7 nu prea m-ați crezut…Dar atunci se recomanda doar oprirea de tot a lor.