Magic Toolbar – numele ecranului OLED al MacBook Pro 2016

Magic Toolbar este denumirea aleasa de catre compania Apple pentru ecranul OLED al MacBook Pro 2016.

Stiti deja ca Apple intentioneaza sa implementeze un ecran OLED in MacBook Pro 2016, acesta urmand a permite controlarea anumitor functii ale sistemului de operare, dar si ale aplicatiilor. Conform unui brevet de marca descoperit in cursul acestei zile, cei de la Apple intentioneaza sa foloseasca denumirea Magic Toolbar pentru aceasta noua componenta.

Brevetul de marca a fost inregistrat la inceputul lunii februarie de catre o companie numita “Presto Apps America LLC”, inregistrarea sa costand-o nu mai putin de 16.000 de dolari. Denumirea Magic Toolbar e putin probabil sa fie inregistrata de catre o companie in afara de Apple, asa ca aceasta este cel mai probabil o subsidiara a celor din Cupertino.

Apple are deja cateva produse care contin cuvantul “magic” in denumire, asa ca acest Magic Toolbar s-ar potrivi perfect in linia de accesorii pentru Mac. Vorbim desigur despre Magic Mouse, Magic Touchpad si Magic Keyboard, deci un Magic Toolbar ar fi o completare logica a listei de produse care sunt dedicate exclusiv Mac-urilor.

Magic Toolbar – numele ecranului OLED al MacBook Pro 2016

Aceasta denumire Magic Toolbar este depusa pentru inregistrare ca marca in SUA, Indonezia, Canada si Malaezia, de catre aceeasi avocati care au inregistrat denumirea AirPods. Daca aveti nevoie de mai multe dovezi decat acestea pentru a fi convinsi ca aceasta denumire va fi folosita in MacBook Pro 2016, atunci va trebui sa asteptati pana pe 27 octombrie.

“They would almost certainly be able to stop any other company applying for the trademark ‘Magic Toolbar’, on the basis it’s similar to their existing trademarks and likely to cause confusion. So, another company would have to be 100% certified insane to spend €16,000 in outlay for a trademark application that someone with the clout of Apple was almost certain to be able to object to and defeat. And that’s the main reason that I’m putting my neck on the line and saying that ‘Presto Apps America LLC’ is actually Apple.”

In seara zilei de 27 octombrie compania Apple va organiza o conferinta in cadrul careia va prezenta oficial versiunile pentru 2016 ale MacBook Pro, MacBook Air si poate iMac, sau Mac Mini. Conferinta va fi transmisa in direct de catre cei din Cupertino, iar cu mai multe detalii despre acest lucru voi reveni putin mai tarziu.

magic-toolbar-macbook-pro-2016