China intrece SUA in veniturile din aplicatii iOS

Previziunile multor analisti s-au indeplinit, iar China a intrecut pentru prima oara SUA in ceea ce priveste veniturile generate de catre aplicatiile pentru iOS. Conform celor de la AppAnnie, in China s-au generat mai multi bani decat in SUA sau Japonia in T3 2016, diferenta fiind totusi mica fata de cele doua teri mentionate anterior.

Daca in T3 2015 China genera aproximativ 600 de milioane de dolari trimestrial pentru Apple din aplicatiile distribuite prin AppStore, acum situatia este cu totul alta. Mai exact, in T3 2016 China a generat peste 1.6 miliarde de dolari pentru Apple multumita aplicatiilor distribuite pentru chinezi, veniturile crescand de aproape 3 ori intr-un an.

Explozia in incasari din China este complet neasteptata daca ne uitam la graficul de mai jos, cresterea de 1 miliard de dolari in incasari fiind enorma pentru o singura tara. Mai mult decat atat, cresterea procentuala este mai mare decat cea inregistrata in incasarile generate de catre SUA sau Japonia, iar asta spune foarte multe despre importanta Chinei.

Deocamdata China nu genereaza incasari mai mari decat SUA in ceea ce priveste vanzarile de produse Apple, insa acest lucru s-a intamplat in trecut si se va intampla iar. Economia chineza s-a contractat in cursul acestui an si vanzarile au scazut, insa cei de la Apple au capacitatea de a-i convinge din nou pe chinezi sa-i cumpere in masa produsele.

“China has now overtaken the U.S. to become the largest market in the world for App Store revenue, according to a new report out this morning from app intelligence firm App Annie. The country earned over $1.7 billion in Q3 2016, which puts it ahead of the U.S. by over 15 percent. The U.S. had been the number one iOS market since 2010, the report notes.”

china-sua-appstore