Facebook News Feed va adapta stirile in functie de conexiunea de internet

Compania Facebook face in mod constant modificari pentru al sau News Feed, prin care ne sunt afisate stirile zilnice, iar acum vom avea parte de una noua. Facebook vrea ca toate stirile sa ajunga la noi indiferent de tipul de conexiune de internet pe care o avem, anul trecut compania modificand aplicatia pentru a le salva in cache pe cele mai importante cand avem o conexiune de internet puternica.

Anul acesta lucrurile se schimba lucrurile pentru ca News Feed nu afisa informatiile cele mai noi, asa ca acum tot ceea ce se vede cand avem o conexiune slaba este o combinatie intre stiri noi si stiri din cache. Pentru a afisa aceste stiri in News Feed, aplicatia Faebook analizeaza puterea de proesare a smartphone-urilor noastre si afiseaza stirile cat mai repede pentru noi.

In aceasta idee, atunci cand utilizatorii fac scroll prin News Feed, aplicatia Facebook cere de la serverele companiei urmatoarea stire relevanta pentru noi. Dupa primirea cererii, serverul face o analiza si in baza unor algoritmi ne trimite stirea cea mai potriva pentru tipul nostru de terminal, conexiunea de internet pe care o avem, dar si interesele noastre.

Facebook News Feed va adapta stirile in functie de conexiunea de internet

Practic, vorbim despre o noua metoda complicata a celor de la Facebook de a ne spune ca afiseaza stirile in baza a ceea ce vrea compania si nu intr-o ordine normala. Acest lucru se intampla de ani de zile si este facut de catre o sumedenie de retele de socializare, asa ca mai toata lumea s-a obisnuit deja cu acest mod de lucru al companiei americane.

Modificarea facuta de catre Facebook pentru News Feed este facuta pentru a imbunatati accesul din pietele aflate in curs de dezvoltare. In aceste zone conexiunile de internet sunt atat de slabe incat utilizatorii incarca cu greu stirile care contin si eventuale imagini, in special Instant Articles, asa ca Facebook are o strategie noua care ar trebui sa fie benefica pentru toata lumea.

“Over the past several months, we’ve continued working toward this goal of efficiently decoupling the News Feed experience from the strength of a network connection so that people see relevant stories more quickly without waiting for slow load times. We are now launching an update to News Feed’s client architecture that builds upon that foundation to more efficiently show people stories in feed.”

facebook-news-feed-afisare-articole

1 COMENTARIU