450 de milioane de iPhone sunt active global

In momentul de fata exista exista aproape 450 de milioane de terminale iPhone active la nivel global cu utilizatori care ar putea face upgrade.

Conform analistilor americani, in momentul de fata exista aproximativ 450 de milioane de terminale iPhone active la nivel global, o cifra absolut impresionanta. Cifra este apropiata de aceasta valoare, iar pana la sfarsitul anului ea urmeaza sa fie atinsa de catre cei de la Apple, dar asta in principal multumita iPhone 7 si iPhone 7 Plus, care inregistreaza vanzari foarte bune.

Desi numarul de terminale iPhone active la nivel global este foarte mare, majoritatea dintre ele sunt modele vechi de minim 2 ani, dupa cum puteti vedea deja. Aceasta este o veste excelenta pentru compania Apple, deoarece are o baza foarte mare de clienti cu terminale iPhone vechi care au nevoie de motivatii suficiente pentru a cumpara un model nou.

Fie ca acest model nou va fi iPhone 7, sau un alt iPhone cu ecran de 4 inch, compania Apple are foarte multi clienti care vor cauta curand un smartphone nou. Cu un iPhone aniversar pregatit pentru lansare anul viitor, Apple are peste 2 treimi dintre utilizatorii iPhone care detin smartphone-uri mai vechi de 2 ani, ei putand aduce bani seriosi in conturile americanilor.

450 de milioane de iPhone sunt active global

iphone-active-global

In 2015 Apple a vandut peste 200 de milioane de terminale iPhone, in timp ce multe altele au devenit inactive, iar in 2016 aceasta cifra ar putea fi deasemenea atinsa. In ciuda acestui lucru, exista in continuare foarte multe terminale vechi la care utilizatorii nu renunta din varii motive, insa un iPhone 8 i-ar putea face sa se razgandeasca.

Foarte multa lume asteapta in 2017 cea mai mare schimbare pentru seria iPhone din toata istoria sa de 10 ani, iar asta ar putea convinge multa lume sa faca un upgrade. Daca Apple va reusi sa convinga macar jumatate dintre utilizatorii cu terminale vechi sa faca un upgrade, ar putea inregistra noi recorduri de vanzari, mai mari decat cele din 2014 – 2015.

Pana atunci, ramane sa vedem ce va anunta oficial compania Apple si daca noile sale terminale iPhone vor fi intr-adevar suficient de atractive.