Facebook fura filtrele aplicatiei Prisma

Facebook va implementa filtre video pentru platforma Live, ele fiind identice cu cele ale aplicatiei Prisma.

Facebook se pregateste sa mai fure o functie populara a unei aplicatii extrem de iubite de catre utilizatorii din lumea intreaga, mai exact Prisma. In cursul zilei de ieri unul dintre managerii companiei Facebook a demonstrat pe scena unei conferinte un nou tip de filtru pentru platforma Facebook Live, el fiind extrem de similar cu cele ale Prisma.

Cei de la Facebook intentioneaza sa le permita utilizatorilor Facebook Live sa aplice filtre peste fluxurile video pe care le transmit, acestea fiind identice cu cele ale Prisma. Recent aplicatia Prisma a introdus posibilitatea de a aplica filtre si peste clipurile video, fara a folosi o conexiune de internet, iar cei de la Facebook fura si aceasta functie.

Filtrele introduse de catre aplicatia Prisma s-au dovedit a fi extrem de populare, cu foarte multe persoane care le folosesc, iar cei de la Facebook incearca sa profite de trend. Desigur ca Facebook sustine ca ele au la baza o sursa de inovatie complet diferita decat Prisma, insa stim cu totii ca realitatea este complet diferita fata de ceea ce spun americanii.

Facebook a furat diverse functii ale Snapchat, sau ale altor aplicatii competitoare si nu cred ca va trece mult timp pana cand aceste filtre vor ajunge inclusiv in aplicatia Instagram. Orice ajunge in Facebook, pentru editarea de poze ajunge si in Instagram, insa acum Facebook Live are o serie de filtre foarte simple pentru editarea video.

Nimeni nu stie cat va dura pana cand aceste noi filtre vor fi lansate, insa probabil le vom avea disponibile in curand.

„This is a real-time style transfer that’s happening on-device so styles can be applied to videos as they’re being taken.”

facebook-live-filtre-prisma