Apple are o rezerva monetara de 237.6 miliarde de dolari

Cu profitul inregistrat in T3 2016, compania Apple a ajuns sa aiba o rezerva monetara care totalizeaza nu mai putin de 237.6 miliarde de dolari in momentul de fata. Vorbim despre lichiditati si investitii pe termen lung sau scurt, suma in sine fiind colosala si intr-o continua crestere din momentul in care Apple a lansat primul model al iPhone.

Rezerva monetara a companiei Apple este mai mare decat incasarile sale anuale, iar asta spune foarte multe despre capacitatea Apple de a investi in dezvoltarea de tehnologii si produse noi. Cu asemenea bani in spate, compania Apple poate cumpara orice si oricand, inclusiv trustul media Time Warner, asa cum s-a zvonit timp de cateva luni anul acesta.

Apple a inregistrat profit de peste 40 de miliarde de dolari anul acesta, iar asta in ciuda faptului ca isi rascumpara foarte multe actiuni si plateste dividende actionarilor. Chiar daca are foarte multe cheltuieli, compania americana reuseste totusi sa faca profit enorm in comparatie cu competitoarele sale directe, care nici macar nu se apropie.

Apple este o corporatie gigant cu 237.6 miliarde de dolari in rezerve care pot fi investite in orice doreste compania sa faca in momentul de fata. Apple cumpara anual si peste 10 companii pentru a dezvolta produse si servicii noi, iar cu asemenea investitii constante ne putem astepta la produse grozave de la ei in urmatorii ani.

apple-rezerva-monetara-t3-2016