iPhone 7 Plus si Google Pixel XL au costuri de fabricare similare

iPhone 7 Plus si Google Pixel XL au costuri similare de fabricare conform expertilor de la IHS.

iPhone 7 Plus si Google Pixel XL au costuri de fabricare similare, noul smartphone al celor de la Google scotand 286 de dolari din conturile companiei americane. Diferenta fata de iPhone 7 Plus este infima conform analistilor de la IHS, iar acest lucru este normal, avand in vedere dimensiunile apropiate si componentele cu preturi similare.

Google Pixel XL are un pret de vanzare de 769 de dolari, deci diferenta de 484 de dolari reprezinta profitul Google, dar si costurile pentru dezvoltare, distributie, software, etc. Practic, Google reuseste sa obtina o marja de cost la fel de buna precum cea a companiei Apple, iar acest lucru nu este la indemana chiar oricarui producator de smartphone-uri.

Google a lansat Pixel si Pixel XL ca rivali directi ai seriei iPhone dezvoltata de catre compania Apple si se pare ca in ceea ce priveste productia ele sunt egale. Si profitul obtinut de catre compania Google de pe urma acestui smartphone ar trebui sa fie apropiat de cel al Apple, insa asta vom vedea abia peste cateva luni, dupa ce vor fi estimari cu privire la aceste aspecte.

Majoritatea smartphone-urilor de top au costuri de productie relativ similare, insa in general compania Apple obtine profitul del mai mare din vanzarea de smartphone-uri. Cu Google Pixel XL lucrurile s-ar putea schimba, pentru prima oara, insa e greu de spus daca Google va ajunge la nivelul Samsung din acest punct de vedere, sau va avea profit mai mic.

“All told, the bill of materials (BOM) cost for the new Google Pixel XL 5.5-inch phone with 32 gigabytes (GB) of NAND flash memory comes to $278, according to a preliminary teardown estimate from IHS Markit, a world leader in critical information, analytics and solutions. After including $7.75 in basic manufacturing costs, the total cost to manufacture the Google Pixel XL rises to $285.75.”

google-pixel-xl-productie-iphone-7-plus