Apple a cheltuit 10 miliarde de dolari pe cercetare in 2016

Apple pune foarte mare accent pe inovare, asa ca in 2016 a investit nu mai putin de 10 miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare, o cifra colosala pentru orice fel de companie. Cifra este una record pentru compania Apple, deoarece pana acum ea nu a mai investit vreodata atat de multi bani in proiect de acest gen derulate in cadrul diviziilor sale.

In T3 2016 compania Apple a investit 2.57 miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare, cu 550 de dolari mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Per rotal, cifra reprezinta 5% din incasarile companiei pentru trimstrul fiscal care tocmai s-a incheiat, iar in baza acestui trend, cheltuielile de acest gen ar urma sa creasca in viitor.

In anul fiscal 2015 compania Apple a cheltuit 8.1 miliarde de dolari pentru cercetare si dezvoltare, deci vorbim despre o crestere de 25% in cheltuieli de acest gen. In raport cu incasarile totale pentru anul fiscal 2016, cheltuielile pentru cercetare reprezinta 5% din total, cu doua procente mai mult decat ceea ce aloca Apple in 2013 si 2014.

Apple si-a crescut serios cheltuielile pentru cercetare si dezvoltare in ultimii ani, proiecte precum masina inteligenta avand nevoie de sume foarte mari pentru a fi dezvoltate. Pe masura ce incasarile cresc, vor creste si alocarile pentru cheltuieli de acest gen, iar compania Apple va avea posibilitatea de a aduce mai multe inovatii pe piata in produsele sale.

apple-cercetare-dezvoltare-2016