Prima Pagina Apple Apple a cheltuit 10 miliarde de dolari pe cercetare in 2016

Apple a cheltuit 10 miliarde de dolari pe cercetare in 2016

Apple pune foarte mare accent pe inovare, asa ca in 2016 a investit nu mai putin de 10 miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare, o cifra colosala pentru orice fel de companie. Cifra este una record pentru compania Apple, deoarece pana acum ea nu a mai investit vreodata atat de multi bani in proiect de acest gen derulate in cadrul diviziilor sale.

In T3 2016 compania Apple a investit 2.57 miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare, cu 550 de dolari mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Per rotal, cifra reprezinta 5% din incasarile companiei pentru trimstrul fiscal care tocmai s-a incheiat, iar in baza acestui trend, cheltuielile de acest gen ar urma sa creasca in viitor.

In anul fiscal 2015 compania Apple a cheltuit 8.1 miliarde de dolari pentru cercetare si dezvoltare, deci vorbim despre o crestere de 25% in cheltuieli de acest gen. In raport cu incasarile totale pentru anul fiscal 2016, cheltuielile pentru cercetare reprezinta 5% din total, cu doua procente mai mult decat ceea ce aloca Apple in 2013 si 2014.

Apple si-a crescut serios cheltuielile pentru cercetare si dezvoltare in ultimii ani, proiecte precum masina inteligenta avand nevoie de sume foarte mari pentru a fi dezvoltate. Pe masura ce incasarile cresc, vor creste si alocarile pentru cheltuieli de acest gen, iar compania Apple va avea posibilitatea de a aduce mai multe inovatii pe piata in produsele sale.

apple-cercetare-dezvoltare-2016

 • egrimisu

  A cheltuit la dracu, așa scoate bani din ue ca sa evite taxe

 • Catalyn

  Ce hater ești :))
  Lăsând gluma la o parte, oricât de mult ar investi apple în cercetare, la noi tot cu țârâita ajunge.

 • Srb Srb

  asta clar :)) practic apple samsung sunt cei ce sunt haters…de ne ofera cate putin

 • Bleah

  Da, a cheltuit cumpărând firme deținătoarea de patente. Ăștia de la Apple nu ii duce capul decât la cum sa facă mai multi bani și sa spele creierele unora mai slabi.

 • Viorel Predatorul

  Ignoranta e mama intelepciunii :)))
  Samsung a investit 15 miliarde de dolari in 2015, si nu vad de ce suma ar fi scazut sub 10 miliarde de dolari in 2016. Ca sa fi, seriosi, dintre greii industriei smartphone, Apple este codasa la capitolul “investitii” (6 miliarde in 2015), iar Samsung este fruntasa.

  http://www.sammobile.com/2016/01/26/samsungs-rd-spending-was-over-14-billion-in-2015/

 • Srb Srb

  Apple stie sa faca bani..si produse…nu bombe si sacrificii