Touch Bar isi modifica automat luminozitatea

Noul Touch Bar din MacBook Pro 2016 isi controleaza automat luminozitatea in functie de lumina ambientala din camera in care ne aflam.

Conform companiei Apple, Touch Bar din noul MacBook Pro este practic un ecran Retina care este controlat de catre un chip T1 ce ruleaza o versiune modificata a watchOS. Compania Apple a ales acest mod de a crea Touch Bar pentru a oferi securitate imbunatatita, dar si performante ridicate pentru noua componenta a MacBook Pro.

Desi oficial nu a recunoscut acest lucru, compania Apple a implementat probabil si un senzor pentru lumina ambientala in Touch Bar, acesta modificandu-si automat luminozitatea. Practic, totul functioneaza intr-un mod similar precum ceea ce avem in iPhone, iPad si iPod Touch, sau chiar Apple Watch, dar asta este normal, avand in vedere ca acel chip T1 ruleaza watchOS.

Utilizatorii nu pot ajusta manual luminozitatea Touch Bar in timpul folosirii noului MacBook Pro, deci trebuie sa se bazeze pe ceea ce le ofera compania Apple. In aceasta idee, in medii cu multa lumina, Touch Bar va avea iluminare puternica, iar noaptea iluminarea va fi de o intensitate mai mica pentru a nu afecta ochii utilizatorilor.

Mai multe detalii cu privire la modificare automata a luminozitatii Touch Bar vom afla abia dupa ce noul MacBook Pro va fi lansat oficial de catre compania Apple, adica peste 2 saptamani.

“I wasn’t able to try and trick it or confuse it, but the entire time I was using it—in a dark room and in a much more brightly lit one—it seemed to match the keyboard well.”