Farsa iPhone care a dus la arestarea unui tanar

Un tanar din Arizona, SUA, a fost arestat zilele trecute dupa ce a creat un tip de malware pentru iPhone care forta terminalele sa apeleze automat serviciul de urgenta 911. Mai exact, acesta a creat un malware care profita de un bug existent in sistemul de operare iOS, accesarea sa generand apelarea automata si multipla a 911.

Conform politiei, centrul pentru situatii de urgenta a primit peste 100 de apeluri in doar cateva minute de la utilizatorii care au accesat un link malitios distribuit prin intermediul Twitter. de catre tanarul arestat. Numarul mare de apeluri a ingreunat activitatea politistilor care nu puteau raspunde problemelor reale deoarece erau asaltati de apeluri false.

Investigand problema, detectivii din Peoria si Maricopa County, au descoperit faptul ca totul are la baza un cod JavaScript malitios creat pentru iOS si distribuit pe Twitter. Utilizatorii care au accesat acel link au confirmat pe Twitter faptul ca terminalele lor au inceput sa apeleze singure serviciul de urgenta 911, unele chiar si de 19 ori.

Intrebat de catre politisti de ce a exploatat acest bug, tanarul a afirmat ca el distribuia doar ceea ce i se parea a fi un exploit care nu produce rau cuiva si ca s-a amuzat copios vazand problemele utilizatorilor afectati. Separat de acel exploit, el avea altul pregatit care nu doar forta apelarea 911, ci si bloca, iar apoi repornea terminalele afectate.

Toata aceasta distractie a tanarului ii aduce o cercetala penala si invinuirea pentru savarsirea a trei infractiuni, iar cea mai mica pedeapsa pe care o va primi este o amenda de cateva mii bune de dolari, desi risca sa mearga si la inchisoare.

“The Peoria Police Department and the Maricopa County Sheriff’s Office also received a large volume of these repeated 911 hang up calls and had the potential danger of losing service throughout Maricopa County. It was also discovered that agencies in California and Texas were affected at their respective 911 systems by this bug. Meet claimed that his intention was to make a non-harmful, but annoying bug that he believed was ‘funny.”

tanar-arestat-farsa-iphone