Prima Pagina MacBook Pro Noul MacBook Pro are SSD-uri ridicol de rapide

Noul MacBook Pro are SSD-uri ridicol de rapide

Noile modele ale MacBook Pro au SSD-uri extrem de rapide implementate de catre compania Appl, conform primelor teste de performanta.

Compania Apple sustine ca noile modele ale MacBook Pro au SSD-uri PCI-Express ale caror viteze de citire ating 3.1 GB/s, in timp ce vitezele de scriere ating 2.2 GB/s. Afirmatiile celor de la Apple erau extrem de greu de crezut de catre foarte multe persoane, insa doua teste de performanta facute in aceasta seara ne spun ca americanii nu au prea mintit.

In primul test de mai jos puteti vedea aplicatia QuickBench ruland pe un MacBook Pro 13 inch 2016 care are un SSD PCI-Espress de 256 GB. Vitezele sale de citire/scriere au diferente de 1 GB si se apropie extrem de mult de specificatiile oficiale oferite de catre compania Apple privind performantele, lucru care era de asteptat, asa cum se intampla de obicei.

Cu viteze de citire/scriere de 3 GB/s si respectiv 2 GB/s, utilizatorii pot transfera zeci de GB in doar cateva secunde, chiar si de pe un mediu de stocare extern. Cei care fac editare foto/video vor aprecia din plin performantele extrem de bune ale SSD-urilor integrate de catre compania Apple, ele fiind extraordinar de rapide, poate chiar cele mai rapide.

Noul MacBook Pro are SSD-uri ridicol de rapide

macbook-pro-2016-viteza-ssd

Performantele atat de bune ale MacBook Pro 2016 sunt posibile multumita unui controller special implementat de catre Apple in laptop-ul sau. Aceasta este prima oara cand Apple foloseste un controller propriu cu un SSD care poate fi schimbat de catre utilizatori, insa beneficiile sunt pe masura componentelor oferite.

macbook-pro-2016-viteza-ssd-2

Compania Apple pune extrem de mare accent pe oferirea de SSD-uri foarte rapide in MacBook-uri, asta dupa ce timp de ani de zile oferea medii de stocare foarte incete. Lucrurile s-au schimbat radical de aproximativ 2 ani, iar acum MacBook-urile au performante pe masura pretului platit, cel putin in ceea ce priveste vitezele mediilor de stocare.

Aici vedem teste de performanta pentru SSD-urile integrate de catre compania Apple in modelul de baza al MacBook Pro 2016, insa si cele cu Touch Bar ar trebui sa fie cel putin la fel de rapide.

 • Daniel

  Din ce-am înțeles, interfața noilor SSD este propritară și nu pot fi înlocuite de către utilizator.

 • Interfata, dar nu si SSD-ul in sine.

 • Icx Gsx

  Folosesti total gresit termenul ridicol si cazi in ridicol.Practic nu intelegi sensul din limba engleza si il pocesti in romana.

 • Mihai V

  nu stiu ce este asa de ridicol. . . . poate extrem de rapid

 • Porcu2d

  Sarcasm, ai mai auzit cuvântul, eh puneți o dorință.

 • Porcu2d

  Referitor la editorii foto, se pusă la propriu pe viteza ssdurilor că nu au cum să descarce direct din sd. A valabil și pt ăia care sunt videografi, nu face nimeni filme cu aparate cu usb-c.

 • Orion4tech

  Mare scofala.
  Am folosit SSD-uri cu diferite viteze de scriere 278mb/s 450mb/s, peste 600mb/s, peste 1000mb/s si nu se simt mari deferente in utilizarea normala a calculatorului iar pe SSD-urile sub 512gb sau 1Tb de obicei nu copiez fisiere foarte mari ca sa conteze.