Apple ieftineste preturile SSD-urilor pentru Mac

Lansand noul MacBook Pro, compania Apple a facut si un lucru bun pentru componentele dedicate vechilor laptop-uri vandute in continuare pentru clienti. Mai exact, ieri cei din Cupertino au decis sa reduca preturile SSD-urilor de 512 GB si 1 TB dedicate vechilor MacBOok Pro, MacBook Air, Mac Mini, Mac Pro si iMac pentru a incuraja achizitia lor.

Pana astazi Apple cerea intre 300 de dolari si 400 de dolari pentru un SSD cu 512 GB spatiu de stocare dedicat unuia dintre produsele mentionate mai sus. Incepand de astazi, compania Apple cere intre 200 de dolari si 300 de dolari pentru aceste componente, deci reducerile variaza intre 33% si 25%, deci destul de mari pentru acest tip de componente.

In cazul mediilor de stocare de 1 TB preturile variau intre 800 de dolari si 900 de dolari, insa acum ele au fost reduse si variaza intre 600 de dolari si 700 de dolari. In acest caz vorbim despre o reducere de 200 de dolari care are o valoare procentuala mai mica, dar ofera totusi o motivatie mai buna pentru a cumpara componenta.

Compania Apple nu a oferit detalii cu privire la motivele din spatele acestor reduceri de preturi, insa ele cu siguranta au la baza dorinta americanilor de a creste rata de adoptie a SSD-urilor cu mult spatiu de stocare. Apple are SSD-uri extrem de rapide, cu viteze de transfer de date ce depasesc 1 GB/s in Mac-urile mai vechi, asa ca efortul financiar merita facut.

pret-ssd-macbook-apple