Find My iPhone ar putea functiona fara internet

Apple pregateste o schimbare pentru Find My iPhone care va permite localizarea chiar si dupa ce terminalele au fost inchise.

O schimbare ceruta de ani si ani de zile de catre utilizatorii de iDevice-uri ar putea fi oferita de catre compania Apple incepand din perioada urmatoare. Mai exact, vorbim despre posibilitatea de a localiza un iPhone, iPad sau iPod Touch chiar si in situatia in care terminalul nu mai are o conexiune activa de internet, sau este inchis, pentru a comunica cu serverele Apple.

Intr-un brevet de inventie acordat recent celor din Cupertino este explicata o metoda prin care un iDevice ar putea transmite date catre iCloud pentru localizare prin Find My iPhone, chiar daca este inchis. Acest lucru ar presupune si folosirea unei conexiuni de internet, altfel intregul sistem ar fi complet inutil si datele n-ar mai fi transmise.

Sistemul celor de la Apple ar presupune activarea doar a unora dintre componentele unui iDevice pentru a transmite locatia dispozitivului, lucru imposibil de facut acum. Conform Apple, datele ar fi transmise prin anumite canale de comunicare, acestea putand consta in mesaje de tip SMS, sau chiar conexiuni de internet, Wi-Fi sau celulare.

Find My iPhone ar putea functiona fara internet

Intregul sistem nu este usor de implementat in iPhone, iPad sau iPod Touch din cauza modului in care sunt gandite terminalele mobile ale companiei Apple. In momentul de fata, Find my iPhone devine inutil daca terminalul este pur si simplu deconectat de la internet, inchiderea nefiind necesara pentru a impiedica afisarea locatiei.

A wireless data processing device is described which periodically exists an unpowered state and transmits location data. Foe example, one embodiment of a wireless data processing device comprises : power circuitry for maintaining the wireless data processing device in a powered or unpowered state, the power circuitry causing the wireless data processing device to enter into an unpowered state responsive to user input.”

Implementarea acestui sistem ar fi grozava deoarece ar reduce si mai mult motivatia hotilor de a fura produsele Apple in speranta ca ele nu vor putea fi localizate cu Find My iPhone. Desigur ca nimeni nu stie daca aceasta schimbare va fi oferita de catre compania Apple vreodata, sa ca ramane sa vedem care sunt planurile celor din Cupertino.

find-my-iphone-localizare-inchis

9 COMENTARII

  1. treaba cu pozele e ptr nevasta sa o prinzi in fapta cand incearca noaptea sa faca “vama” la telefon insa daca cineva ti-l fura primul lucru care il face ii scoate cartela si atunci adiooooo poze sau sms trimis. singuru lucru care poate fi de folos e localizarea pe gps.

  2. Ți se da cu o mâna sa te atragă dar te limitează la jumate. Exact ca și cum ți s-ar da o pâine dar ai voie sa mănânci doar un colț.