Un nou tip de spam afecteaza utilizatorii iCloud

Utilizatorii iCloud sunt afectati de un nou tip de spam, acesta avand legatura cu sistemele Calendar si Photo Sharing oferite de catre compania Apple pentru utilizatori. Mai exact, utilizatorii primesc invitatii pentru a vedea evenimente pentru calendar, sau poze/albume foto partajate de catre alte persoane, acestea putand fi trimise la infinit.

Problema este ca in momentul in care utilizatori respinge aceasta cerere de a vizualiza continutul, spammerul vede ca acel cont este activ si este motivat sa trimita mai mult spam. Problema este una destul de serioasa deoarece genereaza frustrare pentru utilizatorii obisnuiti, iar asta in schimb genereaza probleme pentru compania Apple.

Cei de la Apple au creat acest sistem al iCloud pentru ca utilizatorii sa poata partaja rapid cu prietenii evenimente importante care sa fie introduse in aplicatia Calendar, sau poze recent facute. Spammerii se folosesc de sistem pentru a genera probleme si o experienta neplacuta pentru utilizatori, fara ca Apples a aiba vreo vina in toata aceasta situatie.

Problema si mai mare este ca daca hackerul descopera ca acel cont este activ, va incerca sa-i sparga parola, fie prin atacuri de tip brute force, fie prin cele de tip phishing. Partea buna este ca puteti opri acest spam si va puteti lipsi de toate invitatiile de care nu aveti nevoie, dar mai mult decat atat, va puteti proteja impotriva hackerilor.

Pentru a va proteja impotriva atacurilor ce au drept tinta aplicatia Calendar, trebuie sa urmati pasii de mai jos :

 1. Open the Calendar application
 2. Navigate down to Calendars, then tap Edit
 3. Add a Calender to the list using the same button
 4. Give it a name (like Spam) and tap Done
 5. Double-tap ‘Done’ to return to the calendar
 6. Open the spam invitation
 7. Tap the bottom (above invitation) on ‘Calendar’
 8. Select the newly created spamcalendar
 9. Repeat this for all invitations
 10. Now navigate back to the ‘Calendars’
 11. Tap the i-button next to the spam calendar
 12. Scroll down and tap ‘Delete calendar’

Din pacate, pentru iCloud Photo Sharing exista numai optiunea de a dezactiva complet functia din meniul iCloud al iOS-ului. Compania Apple este constienta de problema si cel mai probabil o va rezolva in curand.
icloud-spam