Prima Pagina iPhone 6S Apple repara gratuit iPhone 6S care se inchid din senin

Apple repara gratuit iPhone 6S care se inchid din senin

iPhone 6S se inchide din senin, iar compania Apple schimba gratuit bateriile terminalelor afectate de catre aceasta problema.

La doar cateva zile dupa ce a anuntat un program prin care stabileste un pret fix pentru rezolvarea problemelor ecranului iPhone 6, Apple a initiat ieri un nou program de reparatii. De aceasta data, compania Apple anunta ca va repara gratuit terminalele iPhone 6S care se inchid din senin, incercand sa rezolve in acest fel plangerile clientilor sai.

Cei din Cupertino sustin ca doar unitatile iPhone 6S fabricate intre septembrie si octombrie 2015 sunt afectate de aceasta problema, bateria lor fiind, aparent, defecta. Compania Apple afirma ca va inlocui gratuit bateriile acestor terminale iPhone 6S, iar asa problema ar trebui sa fie rezolvata pe loc de catre cei din Cupertino, sau cel putin teoretic.

Pentru a beneficia de o inlocuire gratuita a bateriei, clientii care au terminale iPhone 6S fabricate in perioada septembrie – octombrie 2016 trebuie sa viziteze un Apple Store, sau un service autorizat Apple. Acolo reprezentantii vor verifica numarul serial al unitatii si vor stabili daca terminalul face parte din seria cu probleme, sau nu, si vor inlocui bateria, daca este necesar.

Apple schimba gratuit bateriile terminalelor iPhone 6S care se inchid din senin

Desi extrem de multe persoane sunt afectate de aceasta problema si nu doar unitatile fabricate in perioada septembrie – octombrie 2016 sunt afectate, Apple face tot cum vrea ea. In perioada septembrie – octombrie 2015 au fost fabricate cateva milioane de terminale iPhone 6S, daca nu chiar zeci de milioane, asa ca exista sansa ca unele sa fi ajuns si in Romania.

Apple has determined that a very small number of iPhone 6s devices may unexpectedly shut down. This is not a safety issue and only affects devices within a limited serial number range that were manufactured between September and October 2015. If you have experienced this issue, please visit an Apple Retail Store or an Apple Authorized Service Provider and have your device’s serial number checked to confirm eligibility for a battery replacement, free of charge.

In aceasta idee, va trebui sa vizitati unul dintre service-urile Apple autorizate din Romania pentru a afla daca aveti un terminal cu acest defect si a cere inlocuirea. Va recomand sa faceti acest lucru cat mai repede, pentru a va bucura din nou de un terminal functional, care va avea si o autonomie a bateriei care va fi cu mult mai buna.

 • Swat

  In Romania la ce firma putem apela pentru reparatia gratuita ?

 • V-am pus link pentru toate service-urile autorizate Apple.

 • Andrei

  Chiar săptămâna trecută mi-am schimbat bateria, se închidea telefonul când era frig afara…

 • ionutuzzi

  Eu am fost acum 2 săptămâni cu închiderea telefonului la 30-40% și mi-a spus ca trebuie schimbata bateria și costa 79€, era gratuit numai dacă telefonul nu era ieșit din garanție.

 • DanRO

  Eu nu am probleme cu închiderea… pe mine ma tine o zi de nou. Doar butonul home scoate un sunet de parca e rupt.. dar merge perfect !

 • Nicos

  De asta este bine sa cumperi din Romania si sa ai 2 ani Garantie!

 • iTu

  Zaone numai ptr 6s sau intra si 6s plus in program? Eu l-am cumparat in octombrie anul trecut si am avut aceasta problema.

 • Ciprian

  Deci se schimba bateria, nu se inlocuieste telefonul. Nu ?

 • vali.virzob

  Problema cu închiderea la frig o are si iPhone 6. La modelul asta nu se face nimic?

 • Dap.

 • Pentru ca e prea vechi, probabil.

 • Teoretic ar trebui sa intre, desi Apple nu diferentiaza intre ele. Trebuie intrebat la un service zilele astea, nu stiu daca au primit pana acum documentatia ca sa poata spune ceva.

 • Adrian M.

  Se schimba la istyle sau noumax bateria la un 6S fabricat in Septembrie 2015 iesit din garantia Apple internationala de 1 an cumparat din Apple Store US?

  Ajung in Bucuresti in cateva ore si as dori sa stiu daca imi fac drum pe la unul din Apple serviceurile autorizate Apple. Multumesc!

 • Trebuie sa intrebi la ei.

 • Alonzo

  A fost cineva si i a schimbat bateria ? Am un 6s plus si a iesit din garantia internațională de 1an si as vrea sa stiu daca mai merge schimbată bateria .

 • Fosocle

  Daca defectul asta poate fi considerat viciu ascuns, atunci Apple e obligata sa înlocuiască bateria si dupa iesirea din termenul de garantie, pe toata durata medie de utilizare a produsului.

  Acum fiecare interpretează cum vrea:
  OG 21/1992 privind protecția consumatorilor:
  viciu ascuns – deficienţa calitativă a unui produs livrat sau a unui serviciu prestat care nu a fost cunoscută şi nici nu putea fi cunoscută de către consumator prin mijloacele obişnuite de verificare.
  Art. 12. – (1) Consumatorii au dreptul de a pretinde vânzătorilor sau prestatorilor de servicii remedierea ori înlocuirea gratuită a produselor şi serviciilor obţinute, precum şi despăgubiri pentru pierderile suferite ca urmare a deficienţelor constatate în cadrul termenului de garanţie sau de valabilitate.
  După expirarea acestui termen, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor/serviciilor care nu pot fi folosite potrivit scopului pentru care au fost realizate, ca urmare a unor vicii ascunse apărute pe durata medie de utilizare a acestora.

 • Pentru a fi considerata viciu ascuns trebuie intai analizata bateria si dovedit faptul ca ea are intr-adevar probleme. Asta inseamna plangere la ANPC, asteptat sa faca aia teste, pana atunci iti iei iPhone 10.

 • Mircea Radulescu

  Mai îmbracă-l și tu că a venit iarna, vrei să-ți răcească ?

 • Ari

  Este vorba de 2015 sau 2016. Pentru ca am întâlnit in alte articole pe net, cum ca perioada la care s ar cace referire ar fi 2015…

 • 2015.

 • Viorel Predatorul

  Problema este că Apple nu se supune legislației românești, iar un eventual proces ar putea avea succes doar în țările cu legislație similară celei la care faci referire.
  Mai mult, cum în dreptul civil român nu se aplică principiul jurisprudenței, asta înseamnă că un proces câștigat împotriva Apple nu poate fi folosit ca model și bază pentru procese similare în instanțele românești.

 • Fosocle

  Vorbeam generic de Apple. Pe legislația asta la noi răspunde comerciantul de la care am cumpărat.
  Cu jurisprudența ai dreptate. Cu toate astea e din ce în ce mai folosita pentru a convinge o instanță. Evident, instanțele nu sunt obligate sa țină cont de hotărâri anterioare

 • victor

  Zaone….cu scuze,am o problema. Am primit azi i7 și am făcut backup in iTunes de pe i6. Când sa îl pun pe i7 îmi cere o parola pe care nu o știu ….. oare ce e de făcut? Mulțumesc.