iPhone 8 ar putea avea camera duala 3D

iPhone 8 ar putea avea o camera duala 3D dezvoltata de catre Apple in parteneriat cu LG, insa deocamdata nu se stie sigur cum ar putea fi ea folosita.

Pentru iPhone 8, Apple si LG ar fi intrat intr-un parteneriat menit sa ne aduca o camera cu adevarat revolutionara pentru terminalele iPhone. Mai exact, cei de la Apple si LG ar fi in proces de a dezvolta o camera 3D care ar putea fi utilizata in iPhone 8 Plus anul viitor, ea fiind una duala, deci ar permite captarea simpla de imagini sau continut video 3D.

LG deja produce camera duala din iPhone 7 Plus, asa ca o trecere la cea a iPhone 8 nu ar fi greu de facut, insa totul depinde de modul in care cele doua companii gandesc aceasta componenta. LG are deja o camera 3D dezvoltata pentru implementare in propriile smartphone-uri, ea venind impreuna cu o serie de functii noi dedicate sistemului Android.

Apple are, desigur, propriile idei in ceea ce priveste utilitatea unei camere 3D pentru iPhone, deci vorbim despre unele brevete de inventie pe care americanii le au inregistrate. De la controlarea terminalului cu gesturi si pana la realitate augmentata, compania Apple poate oferi o varietate de moduri de a utiliza o camera 3D, chiar si fara a inregistra continut stereoscopic.

iPhone 8 ar putea avea camera duala 3D

Pentru a permite vizualizarea de poze si filme in format 3D, compania Apple ar trebui sa implementeze si un ecran 3D pentru iPhone 8, lucru care cu siguranta nu se va intampla. In aceasta idee, este putin probabil sa putem inregistra continut 3D care nu va fi vizibil pe ecran fara ochelari speciali, compania Apple gandindu-si diferit produsele din gama iPhone.

“Apple is now studying how to apply its 3D camera technology into LG Innotek’s smartphone camera. Since LG Innotek also has its own 3D camera and related technologies, such joint efforts will likely to bear fruit sometime within next year.”

In aceasta idee, cred ca Apple ar putea face lucruri foarte interesante cu o camera 3D pentru iPhone, insa nu cred ca o va oferi in formatul pe care multi il asteapta acum. Cred ca totui se va rezuma la diverse functii oferite in combinatie cu aplicatia Camera, insa inregistrarea de continut 3D este putin probabila.

iphone-8-camera-3d-duala