YouTube Live 4K si la 360 de grade sunt disponibile

YouTube permite efectuarea de transmisiuni Live in format 4K, dar si la 360 de grade, special pentru castile de realitate virtuala.

YouTube Live streaming in 4K si la 360 de grade a fost anuntat astazi de catre compania americana pentru utilizatorii din lumea intreaga. Luna aceasta YouTube a adaugat suport pentru incarcarea clipurilor video 4K HDR pentru vizualizare, iar acum suportul 4K este oferit inclusiv pentru stream-urile video facute de catre utilizatori, dar si pentru clipuri la 360 de grade.

Suportul 4K pentru YouTube Live vine la 6 ani dupa ce website-ul a inceput sa permita incarcarea de clipuri video in format 4K pentru utilizatorii sai. Adaugarea pentru YouTube Live va permite efectuarea de stream-uri online de calitate mult mai buna, dar si pentru castile dedicate realitatii virtuale, aici intervenind suportul pentru filmarile la 360 de grade.

Suportul pentru stream-urile 4K dedicate YouTube Live vin cu posibilitatea de a face transmisiunile la 60 fps, deci vorbim despre o calitate excelenta pentru urmaritori. Desigur ca este nevoie si de aparatura performanta pentru a face asta, dar si de o conexiune de internet foarte buna pentru a face upload la viteza foarte mare.

YouTube a incercat sa “imbratiseze” stream-urile Live in format 4K, desi Facebook nu o face inca, dar si sa incurajeze folosirea castilor pentru realitate virtuala pentru aceste experiente. Avand in vedere noutatile anuntate astazi de catre YouTube, ne putem astepta ca in urmatoarele luni tot mai multe companii, sau chiar unii youtuberi, sa profite de platforma.

“Today, we’re proud to say that we’re taking 4K video one step further with the launch of 4K live streaming for both 360-degree videos and standard videos. Supporting this new format will let creators and partners stream incredibly high-resolution video, and let viewers enjoy the clearest picture possible when watching a live stream on 4K-supported devices.”

youtube-live-4k-360-grade