Facebook va promova stiri in News Feed

Facebook fura functia Discover a Snapchat si va afisa in News Feed stiri de la o serie de publicatii partenere.

Facebook pregateste o noua schimbare majora pentru News Feed in viitorul apropiat, compania americana intentionand din nou sa copieze o functie oferita de catre Snapchat. Vorbim despre o functie pe care Facebook o va numi Collections, cei de la Snapchat avand-o disponibila sub denumirea Discover, ambele urmand a avea aceeasi functionalitate.

Mai exact, Facebook Collections le va prezenta utilizatorilor o serie de articole alese de catre compania Facebook de la o serie de publicatii partenere. Cei de la Snapchat fac acelasi lucru, iar Facebook vrea sa fure si aceasta functionalitate a competitoarei sale pentru a atrage si mai multi utilizatori catre reteaua sa de socializare.

Facebook deja a contactat o serie de trusturi de presa pentru a le anunta in legatura cu noua functie pe care o pregateste, iar multe au raspuns pozitiv. In baza acestei colaborari, continutul respectivelor publicatii vor fi promovate in News Feed in locul continutului de la alte publicatii, sau chiar de la persoanele si paginile pe care le urmarim.

Facebook Collections copiaza functia Discover a Snapchat

Facebook a afirmat ca nu vrea sa se transforme intr-un trust de presa, insa modul in care gandeste aceste schimbari ne arata tot mai des cat de mult vrea sa influenteze lumea. Functia Collections ii va permite companiei Facebook sa afiseze stiri in mod preferential de la publicatiile apropiate, controland in acelasi timp si ceea ce se scrie in legatura cu reteaua sa de socializare.

Avand in vedere ca functia Collections este deja in testare de ceva vreme, cei de la Facebook vor dori probabil sa o ofere cat mai curand pentru utilizatori. Avand in vedere modul in care a fost ea gandita, exista o sansa foarte mare ca initial SUA si alte tari importante sa beneficieze de ea, urmand ca totul sa fie extins in alte tari pe parcurs.

“Facebook is working on a new feature that will showcase lists of curated content from publishers directly in the News Feed. The feature is called Collections and functions similarly to Snapchat’s Discover section, which showcases news stories, listicles, videos, and other content submitted by handpicked media partners.”

Compania Facebook va publica tot acest continut direct in News Feed, deci utilizatorii nu vor ajunge pe website-urile publicatiilor, asa ca aici ar putea interveni reticenta pentru multi. Desigur ca noua functionalitate poate fi oricand anulata atat timp cat este dezvoltata, dar ramane de vazut ce va decide sa faca Facebook.

facebook-stiri-news-feed-snapchat