UBER acuzata ca urmareste clientii si cand nu comanda curse

UBER este acuzata ca isi urmareste clientii chiar si atunci cand nu comanda masini, multumita unei schimbari a accesarii datelor GPS-ului.

UBER este acuzata de catre americani ca isi urmareste clientii chiar si atunci cand aceste nu comanda o masina pentru a face o cursa, sau cand se afla in timpul cursei. Acuzatiile au venit dupa ce aplicatia UBER a fost actualizata luna trecuta si a schimbat modul de monitorizare al locatiei, aplicatia cerand sa aiba tot timpul acces la datele de localizare.

Pana atunci, aplicatia UBER cerea acces la locatie si datele GPS doar in timpul folosirii, lucru normal si perfect de inteles, insa acum vrea acces tot timpul la locatia noastra. Cei de la UBER sustin ca schimbarea este facuta pentru siguranta utilizatorilor, dar si pentru a le asigura o experienta mult mai buna pentru folosirea aplicatiei.

Cei de la UBER spun ca monitorizarea locatiei noastre inainte de comandarea masinii si la 5 minute dupa finalizarea cursei, aplicatia ar putea sa prezica mai usor orele de plecare si ajungere la destinatie in viitor. UBER sustine ca in baza acestor informatii incearca sa imbunatateasca experienta de utilizare si sa aduca utilizatorii in siguranta acasa.

UBER acuzata ca urmareste clientii si cand nu comanda curse

Desi UBER spune ca monitorizarea locatiei se face doar cu 5 minute inainte si dupa cursa, in realitate aceasta se poate face in mod constant, atat timp cat aplicatia este deschisa in fundal. Practic, in tot acest timp UBER poate culege date privind locatia noastra, fara ca noi sa stim, consumand in acelasi timp foarte multa energie din baterie.

Cum stie UBER cu cate minute inainte sa inceapa sa ne monitorizeze locatia ? Uitandu-se la orele in care am comandat in general o masina, sau monitorizand tot timpul locatia noastra si aplicatia, preluand in mod constant date, date care mai apoi sunt folosite de catre ea in orice fel de scopuri considera necesar.

Problema pentru multi este ca UBER trebuie crezuta pe cuvand ca monitorizeaza locatia doar ocazional si doar pentru a ne imbunatati experienta de folosire a aplicatiei. Desigur ca increderea in orice companie de acest gen nu trebuie pusa fara vreo dovada a faptului ca ea isi respecta cuvantul, iar pana acum nu exista motive sa credem ca o face.

uber-localizare-urmarit-clienti