Unele MacBook Pro cu Touch Bar se inchid singure in timpul folosirii

Daca va gandeati ca problemele inchiderilor aleatorii afecteaza doar terminalele iPhone, ei bine iata ca si MacBook Pro cu Touch Bar se inchide singur in timpul folosirii. Apple refuza sa comenteze pe marginea acestei probleme a noilor MacBook Pro cu Touch Bar, insa se pare ca ea are legatura cu HDD-urile externe conectate prin Thunderbolt 3 sau USB-C.

Se pare ca utilizatorii care incearca sa copieze foarte multe fisiere de dimensiune totala foarte mare, se trezesc cu MacBook Pro-urile inchise in timpul procesului. Testand problema, un blogger a descoperit ca daca ar conecta un singur HDD prin Thunderbolt 3, problema nu se manifesta, nici daca ar conecta toate USB-urile la un hub USB conectat la un singur port USB-C.

Problema nu se manifesta doar in situatiile in care mai multe HDD-uri sunt conectate la multiple porturi ale noilor MacBook Pro cu Touch Bar. Unii utilizatori care au un singur HDD conectat au sesizat ca MacBook Pro-urile lor se inchid aleator in timp ce se efectueaza backup-uri prin intermediul Time Machine, deci tot in timpul copierii de date.

Totusi, constanta pare sa aiba legatura cu directia de flux a datelor, adica o copiere din SSD-ul interne intr-un mediu de stocare extern, se face fara probleme. Copierea din mediul de stocare extern in SSD genereaza inchiderile subite, iar aici compania Apple trebuie sa descopere cauza acestor probleme raportate de catre destul de multa lume.

In my testing, my system appears to be stable when a single external drive is connected to one Thunderbolt 3 port or when multiple drives are connected to a powered USB hub that plugged into a single port. But I eventually get a crash whenever I have multiple drives connected to multiple ports directly on the MacBook Pro. The issue appears to be related to whole drives; most of my drives have multiple partitions, which doesn’t seem to matter.

Cei de la Apple nu par sa considere aceasta ca fiind o problema intalnita de catre foarte multe persoane, deci este greu de spus daca Apple o investiga pana acum. Din momentul aparitiei acestor probleme in presa, este clar ca Apple va incepe sa se concentreze pe rezolvarea acestor probleme si probabil va avea mult “de furca” cu ele.

macbook-pro-inchidere-aleatorie