Apple acuzata ca iPhone 6 explodeaza din cauza bateriei

Chinezii acuza Apple ca iPhone 6 explodeaza din senin din cauza bateriei, americanii se apara spunand ca terminalele au fost lovite.

Chinezii pun mare presiune pe Apple, iar dupa ce au acuzat Apple ca nu vrea sa rezolve problemele terminalelor iPhone 6S care se inchid din senin, acum vin cu alte acuzatii. Mai exact, o organizatie pentru protejarea consumatorilor chinezi sustine ca terminalele iPhone 6 explodeaza din senin in timpul folosirii, bateriile fiind de vina pentru problema.

Conform organizatiei chinezesti, 8 cazuri au fost raportate pana in prezent, clientii afirmand ca produsele au explodat din senin. Ca raspuns, compania Apple afirma ca terminalele iPhone 6 ale caror baterii au explodat au fost de fapt lovite de catre clienti inainte de a li se fisura bateriile, lucru care s-a mai intamplat in alte explozii ale iPhone 7.

iPhone 6 a fost lansat in 2014 de catre compania Apple, iar ceea ce spun acum chinezii este departe de a fi o problema de fabricatie a iPhone. Daca acest lucru ar fi fost real, atunci in cei peste 2 ani de disponibilitate am fi avut extrem de multe cazuri de terminale iPhone 6 care ar fi explodat in timpul folosirii obisnuite, lucru care nu s-a intamplat.

In schimb, explicatia Apple privind exploziile spontane ale iPhone 6 pare mult mai credibila, mai ales ca americanii au analizat dispozitivele aduse in discutie de catre organizatie. Desi pare greu de crezut, toate aceste acuzatii ale chinezilor par sa fie create special pentru a forta compania Apple sa faca ceva ce a refuzat pana in prezent.

“Apple said it analyzed the affected phones and found that the fires followed “external physical damage.” The company encouraged customers with issues to visit an Apple store or contact company support.  “We appreciate that customers are more concerned than ever about the performance and safety of batteries in their mobile devices,” Apple said in a statement.”

Este posibil ca guvernul sa incearca sa puna presiune pe Apple cu acuzatii de acest gen pentru a obtine acces la datele iCloud ale clientilor din China. Pana acum nimeni nu a reusit sa-i convinga pe ce de la Apple sa faca asta, iar acuzatiile de acest gen cu siguranta nu o vor face.

iphone-6-explozie-baterie-china