Foxcoon: investitii de 7 miliarde de dolari pentru a fabrica iPhone in SUA

Se pare ca amenitarile presedintelui Trump cu privire la fortarea Apple de a fabrica iPhone in SUA au cam speriat compania din Cupertino. In aceasta idee, ea a avut discutii cu Foxconn, iar partenerii sai iau acum in calcul deschiderea unor fabrici in SUA pentru a fabrica iPhone, ei putand investi pana la 7 miliarde de dolari si crea pana in 50.000 de locuri de munca.

Cei de la Foxconn au confirmat faptul ca exista discutii preliminare cu privire la o posibila investitie in SUA, iar ele vin la o zi dupa ce Softbank a anuntat ca va investi 50 de miliarde de dolari in tara. Softbank va crea deasemenea 50.000 de noi locuri de munca in SUA, deci Trump nu asteapta foarte mult pentru a atrage companii noi in SUA.

Foxconn refuza sa ofere cifre cu privire la posibila sa expansiune in SUA, insa in momentul de fata compania are deja linii de productie in Virginia si Indiana. Mai mult decat atat, are operatiuni logistice in California si Texas, deci nu vorbim despre o intrare pentru prima oara in tara, ci despre extinderea afacerilor pe care le desfasoara deja acolo.

Daca Foxcoon ar produce iPhone-uri in SUA, atunci preturile acestor terminale ar creste, insa estimarile analistilor variaza extrem de mult. Acestia spun ca pretul de vanzare ar putea creste de la cateva zeci de dolari si pana la peste 100, asa ca ramane de vazut ce se va intampla in final, insa pare destul de sigur ca Foxconn va deschide fabrici in SUA.

While the scope of the potential investment has not been determined, we will announce the details of any plans following the completion of direct discussions between our leadership and the relevant US officials.

foxconn-fabricare-iphone-sua