Apple a incasat 600 de milioane de dolari de la guvernul SUA

Apple a incasat 600 de milioane de dolari de la guvernul SUA din 2012 si pana in prezent pentru banii pe care ii are de fapt in afara tarii. Mai exact, compania Apple a cumparat o serie de obligatiuni de la guvernul SUA pentru care primeste dobanda, Ministerul de Finante al SUA platind nu mai putin de 600 de milioane de dolari drept dobanzi catre Apple in ultimii 5 ani.

Conform unor informatii oferite de catre analistii americani, compania Apple a cumparat obligatiuni emise de catre statul american in ultimii aproape 5 ani. Pentru ele, guvernul SUA a platind dobanzi de cel putin 600 de milioane de dolari pentru obligatiunile cumparate de catre Apple, suma fiind una colosala pentru orice tara.

Pentru aceste dobanzi compania Apple plateste impozit statului american, iar daca si-ar vinde obligatiunile, atunci ar plati din nou impozit pe banii castigati. Apple a cumparat obligatiuni in valoare de aproape 42 de miliarde de dolari, iar analistii cred ca Apple este compania care a primit cei mai multi bani sub forma de dobanzi de la guvernul SUA.

Cisco a incasat 430 de milioane de dolari din 2012 si pana in prezent, in timp ce Google a incasat 160 de milioane de dolari, diferenta fata de Apple fiind imensa. Avand in vedere informatiile de acum, Donald Trump va avea, probabil, noi motive sa atace compania Apple pentru ca nu-si repatriaza cele peste 200 de miliarde de dolari pe care le are in afara SUA.

“The Treasury Department paid Apple at least $600 million and possibly much more over the past five years in the form of interest, a review of its regulatory filings shows. Apple, which has more than doubled those holdings of Treasuries to $42 billion since 2012, received the most in interest payments over that time, the data show.”

dobanzi-obligatiuni-guvern-sua