Tim Cook se va intalni cu Donald Trump saptamana viitoare

Larry Page, Tim Cook, presedintii Apple si Google, impreuna cu prezentantii multor mari companii IT din SUA se vor intalni saptamana viitoare cu Donald Trump in New York. Acesta organizeaza o conferinta tehnologica in Trump Tower, iar conform unor surse apropiate evenimentului, foarte multi lideri din Silicon Valley vor fi acolo.

Saptamana aceasta au fost trimise invitatii pentru a participa la aceasta intalnire, iar aproximativ 12 dintre cei mai importanti lideri IT urmeaza sa fie prezenti acolo. Presedintii Microsoft, Cisco, IBM, Intel sau Oracle vor participa deasemenea, iar Donald Trump va incerca probabil sa-i convinga sa creeze mai multe locuri de munca in SUA si sa isi repatrieze sutele de miliarde de dolari din conturile straine.

Este greu de spus cat suport va primi Donald Trump din partea celor din Silicon Valley, insa el a criticat pe cam toata lumea in campania sa electorala. Desigur ca nici Apple nu a scapat de retorica lui Trump, el promitand ca va forta Apple sa isi produca terminalele iPhone in SUA, dar sa isi si repatrieze banii in ideea de a plati taxe pentru ei.

Donald Trump si Tim Cook au discutat deja la telefon cu cateva saptamani in urma, insa presedintele Apple nu si-a arata suportul pentru presedintele ales de catre americani. In aceasta idee, va fi interesant de vazut cum se vor desfasura discutiile, insa exista sanse mari ca Donald Trump sa aiba in fata mai multa opozitie decat se asteapta.

“Alphabet CEO Larry Page, Apple CEO Tim Cook and Facebook COO Sheryl Sandberg are among the small group of top tech leaders who will attend a summit with President-elect Donald Trump on Wednesday at Trump Tower in Manhattan.”

donald-trump-intalniri-lideri-silicon-valley