Prima Pagina Apple Tim Cook se va intalni cu Donald Trump saptamana viitoare

Tim Cook se va intalni cu Donald Trump saptamana viitoare

Larry Page, Tim Cook, presedintii Apple si Google, impreuna cu prezentantii multor mari companii IT din SUA se vor intalni saptamana viitoare cu Donald Trump in New York. Acesta organizeaza o conferinta tehnologica in Trump Tower, iar conform unor surse apropiate evenimentului, foarte multi lideri din Silicon Valley vor fi acolo.

Saptamana aceasta au fost trimise invitatii pentru a participa la aceasta intalnire, iar aproximativ 12 dintre cei mai importanti lideri IT urmeaza sa fie prezenti acolo. Presedintii Microsoft, Cisco, IBM, Intel sau Oracle vor participa deasemenea, iar Donald Trump va incerca probabil sa-i convinga sa creeze mai multe locuri de munca in SUA si sa isi repatrieze sutele de miliarde de dolari din conturile straine.

Este greu de spus cat suport va primi Donald Trump din partea celor din Silicon Valley, insa el a criticat pe cam toata lumea in campania sa electorala. Desigur ca nici Apple nu a scapat de retorica lui Trump, el promitand ca va forta Apple sa isi produca terminalele iPhone in SUA, dar sa isi si repatrieze banii in ideea de a plati taxe pentru ei.

Donald Trump si Tim Cook au discutat deja la telefon cu cateva saptamani in urma, insa presedintele Apple nu si-a arata suportul pentru presedintele ales de catre americani. In aceasta idee, va fi interesant de vazut cum se vor desfasura discutiile, insa exista sanse mari ca Donald Trump sa aiba in fata mai multa opozitie decat se asteapta.

“Alphabet CEO Larry Page, Apple CEO Tim Cook and Facebook COO Sheryl Sandberg are among the small group of top tech leaders who will attend a summit with President-elect Donald Trump on Wednesday at Trump Tower in Manhattan.”

donald-trump-intalniri-lideri-silicon-valley

 • JustSteve999

  Singurul lucru care conteaza e sa nu mareasca pretul final al produselor daca aleg sa le produca in USA.

 • terrymada

  Ar fi o minune:)

 • Viorel Preda

  Doar piața decide prețul de vânzare, nu Cuc și nici Trump. Dacă prețul e prea mare, nu se vor vinde suficiente iPhone-uri, și în cele din urmă Apple va scădea prețul la un nivel de echilibru.

 • iulian75

  Ar fi frumos ca și in România sa se întâmple la fel….. iluzii

 • Rabi

  Diferenta de pret era undeva la 30-40$ pe terminal. Miza cred ca sta mai degraba in aducerea lichiditatilor tinute dincolo de granite si ajutorul dat economiei americane daca terminalele ar fi produse in state.

 • Srb Srb

  si daca il maresc cu 100$ cu modelul aniversar…lumea il va cumpara daca va veni cu un design elegant si multa tehnologie noua pt iphone. Deci lumea il va achizitiona, iar dupa aceea deja se va obisnui deja cu acel pret…si cum multi ziceau, multi au iphone fara sa plateasca..fac imprumuturi sau abonamente. Deci 100$ la rate nu se va simti

 • Srb Srb

  corect…si deja trump a zis ca va taia din taxa…deci win-win.

 • Srb Srb

  Sa vedem daca Donald Duck va face fata unor oameni cu mai mare putere decat el.

 • Srb Srb

  Logic! Persoanele acelea detin informatiile despre oricine. Informatia=putere. Probabil esti prea mic sa intelegi inca.

 • Viorel Preda

  Evident că președintele este cel mai puternic om, pentru că are cele mai multe informații de la servicii secrete, spionaj, diplomați, etc. Președintele SUA este mult mai puternic decât oricine din punctul ăsta de vedere.