Facebook Live functioneaza acum la 360 de grade

Facebook Live 360 le permite creatorilor de continut sa faca streaming video live la 360 de grade pentru utilizatorii Facebook din lumea intreaga.

Facebook Live, platforma prin care putem face streaming video direct de pe iPhone, iPad sau iPod Touch, functioneaza acum si pentru inregistrari la 360 de grade. Facebook Live 360 se numeste noua functie care permite oferirea de clipuri video la 360 de grade pentru ce care folosesc reteaua de socializare, ea fiind lansata astazi cu un clip video al National Geographic.

Aceste stream-uri video online ale Facebook Live 360 vor aparea in News Feed pentru toti utilizatorii, insa nu vor putea fi urmarite si in castile pentru realitate virtuala. Desi cei de la Facebook au gandit aceasta functie special pentru realitatea virtuala, ele pot fi deocamdata vazute doar pe calculatoare si terminale mobile.

Facebook permite de ceva vreme publicarea de clipuri video la 360 de grade pentru utilizatorii retelei sale, deci lumea este familiarizata intr-o anumita masura cu ele. Clipurile video de acest gen ajung sa aiba si cateva zeci de milioane de vizualizari pe Facebook, lucru care ii motiveaza pe cei de la Facebook sa extinda suportul pentru tehnologie.

Facebook Live 360 aduce streaming live la 360 de grade

Facebook plateste diverse trusturi de presa sa creeze continut video la 360 de grade pentru utilizatorii retelei sale, iar aceste eforturi culmineaza cu acest suport. Facebook spera ca tot mai multi publisheri sa inceapa sa transmita video la 360 de grade incepand din ianuarie 2017, insa ramane de vazut cata lume are aparatura suficient de avansata pentru a face asta.

“Facebook is expanding its live broadcasting feature so publishers can stream virtual-reality-like 360-degree videos directly to Facebook’s News Feed. The new broadcasting option, called Live 360, is rolling out Tuesday with a video from National Geographic. It’ll be available to other publisher pages and accounts later next year.”

Facebook detine Oculus, o companie specializata pe realitate virtuala, asa ca promovarea acestui tip de continut prin Facebook Live 360 nu este surprinzatoare. In 2017 cei de la Facebook vor pune si mai mare accent pe realitate virtuala si clipurile video la 360 de grade, asa ca probabil vom vedea mai mult continut grozav disponibil de la diversi publisheri.

facebook-live-360