watchOS 3.1.1 a fost retras de catre Apple

La mai putin de 2 zile din momentul lansarii watchOS 3.1.1, compania Apple a decis sa retraga aceasta versiune a sistemului de operare pentru Apple Watch. V-am spus aseara ca unii clinenti care detin Apple Watch 2 au sesizat ca ale lor smartwatchuri se blocheaza in timpul procesului de instalare a noii versiuni a sistemului de operare.

Problema are legatura stricta cu Apple si din pacate nu poate fi rezolvata decat prin trimiterea ceasului intr-un centru de reparatii al celor din Cupertino. Sistemul sau de operare trebuie reinstalat folosind portul de diagnostic special creat de catre Apple, asa ca toti clientii care au aceasta problema vor ramane temporar fara ceas.

Compania Apple nu a oferit explicatii dupa retragerea watchOS 3.1.1 de la instalare, asa ca nu stim nici macar cand va fi relansata aceasta versiune a sistemului de operare. Apple trebuie sa descopere cauza problemelor clientilor sai si mai apoi sa repuna in distributie watchOS 3.1.1, sau o versiune anterioara, care nu strica Apple Watch 2.

Apple Watch 2 a fost versiunea afectata cel mai mult din cauza acestei probleme a watchOS 3.1.1, restul unitatilor instaland actualizarea fara probleme. Acestea fiind spuse, in cazul in care aveti un Apple Watch 2, sau alt model, si asteptati sa instalati watchOS 3.1.1, atunci va trebui sa maia veti rabdare deoarece actualizare va fi disponibila abia in zilele urmatoare.

watchos-3-1-1-scos-vanzare