Apple angajeaza un director al Porsche

Anuland proiectul care avea in vedere dezvoltarea unei masini autonome, compania Apple a angajat totusi un director al celebrului producator de automobile, Porsche. Alex Hitzinger este directorul in cauza, el lucrand pana recent la echipa Porsche care dezvolta masinile ce concureaza in celebra cursa de 24 de ore desfasurata pe circuitul de la Le Mans.

Vorbim despre un director tehnic, care a lucrat timp de 5 ani in Germania pentru cei de la Porsche, el fiind acum relocat in California pentru a lucra la Apple. Cu un asemenea om angajat in cadrul Apple, cei din Cupertino au la dispozitie tot ce le trebuie pentru a crea o masina grozava, mai ales ca au angajat foarte multi alti ingineri de la Ford, GM, BMW, Mercedes si alti producatori de automobile.

Ce face Alex Hitzingerin cadrul Apple deocamdata nu a fost aflat, insa probabil vorbim despre o colaborare cu echipa care dezvolta sistemul de ghidaj autonom pentru automobile. Avand in vedere ca Apple a confirmat faptul ca dezvolta cel putin un asemenea sistem, este usor de speculat care ar putea fi rolul sau in angrenajul companiei americane.

Partea interesanta este ca presedintii Volkswagen si Porsche au incercat sa-l convinga pe Alex Hitzinger sa ramana in cadrul companiei si au esuat, deci Apple i-a facut o oferta extrem de generoasa. Alex Hitzinger a fost mai mereu implicat in dezvoltarea de masini de mare viteza, insa compania Apple nu are asa ceva in plan, sau poate are ?

apple-masina

1 COMENTARIU