Facebook – amenzi de 500.000 euro per postare in Germania

Facebook risca amenzi de 500.000 de euro pentru fiecare postare facuta in cadrul retelei sale de socializare de catre utilizatori.

Facebook risca sa fie amendata cu cate 500.000 de euro zilnic in Germania din cauza stirilor false care sunt raspandite in cadrul retelei de socializate. Facebook este in mijlocul unui imens scandal din cauza stirilor false care ar fi contribuit intr-o anumita masura la victoria lui Donald Trump in alegerile prezidentiale din SUA, compania fiind atacata de catre toata lumea.

Facebook a promis ca va rezolva problemele si va impiedica raspandirea de stiri false in cadrul retelei sale de socializare, insa Germania incearca sa o “ajute” sa inteleaga cat de mare este problema. In aceasta idee, compania Facebook a fost amenintata de catre politicienii germani cu amenzi de 500.000 de euro zilnic daca nu impiedica raspandirea de stiri false.

Liderul partidului social democrat din Germania a sugerat adoptarea unei noi legi care le cere companiilor precum Facebook sa aiba o subsidiara in tara care sa impiedice raspandirea de stiri false si de propaganda rasista. Aceasta subsidiara ar trebui sa functioneze non stop si sa monitorizeze toate postarile din reteaua Facebook pentru a se asigura ca asemenea informatii nu sunt raspandite in Germania.

Facebook – amenzi de 500.000 euro per postare in Germania

Legea pe care partidul ar dori sa o propuna are in vedere inclusiv amendarea companiei Facebook cu cate 500.000 de euro pentru fiecare stire falsa sau mesaj rasist publicat in reteaua sa. Aceasta amenda ar fi impusa daca Facebook nu ar sterge respectivele materiale la maxim 24 de ore din momentul in care acestea au fost publicate.

Politicienii germani incearca sa promulge aceasta lege inaintea alegerilor parlamentare din Germania, care vor avea loc in 2017, temandu-le ca acestea ar putea fi afectate. Pentru majoritatea americanilor este clar ca alegerile prezidentiale din SUA au fost afectate de catre stirile false distribuite prin Facebook, iar germanii incearca sa se asigure ca nu vor suferi la fel.

Se pare ca cu o asemenea propunere ar fi de acord si Angela Merkel, al carei partid se afla la conducerea Germaniei, asa ca Facebook ar putea fi obligata sa monitorizeze mult mai atent stirile false distribuite prin reteaua sa.

facebook-amenda-500-000-germania