Helios Smart Ring – Primul inel inteligent ce masoara nivelul de vitamina D din organism

 Start-up-ul e-Senses, in colaborare cu Centrul Holst, a dezvoltat primul “antrenor” de monitorizare a energiei solare, de lumina naturala si Vitamina D.

 Helios Smart Ring ofera un feedback cu privire la cata cantitatea de lumina solara primim si cat de multa vitamina D creeaza, personalizate in functie de tipul de piele si dupa comportament. Gadget-ul permite oamenilor sa gaseasca echilibrul perfect expunerea la soare si obtinerea de vitamina D.

Inelul inteligent dispune de un design elegant, rezistent la apa care vine in culorile negru sau alb si se potrivește perfect in jurul degetului. Impreuna cu aplicatia insotitoare, inelul urmareste expunerea purtatorului la soare si la lumina zilei, precum si indicele UV curent. Apoi, pe baza profilului intrat in apliatie, calculeaza cat de multa vitamina D se produce in acel moment. Pentru a completa acel profil, pur si simplu selectati care dintre cele sase tipuri de piele pre-definite se potriveste cel mai bine cu propriul vostru, ce haine porti in acel moment si ce, daca este cazul, tip de crema/solutie de protectie solara utilizati.

Aplicatia Helios (iOS si Android) arata zilnic “productia” de vitamina D, permite sa stim cand am atins valoarea minima zilnica recomandata. Acesta ofera, de asemenea, statistici despre lumina soarelui, lumina zilei si vitamina D pe saptamana, luna si an.

Gadget-ul practic permite sa aflati cand este timpul pentru a reduce expunerea la soare (prin acoperirea in sus, aplicarea de protectie solara ) pentru a evita arsurile solare.

With the Helios ring, we wanted to give people unique and useful functionality in a design you could wear as a fashion item,” said Gleb Nikeschin of e-Senses. “Holst Centre’s support was invaluable, helping us explore technology options and especially with their expertise in miniaturization and low-power electronics. It was great to find an innovation center willing to take a risk on such a novel project with a small company like us.”

“It was very satisfying to join e-Senses, a local start-up company, in this endeavor,” said Holst Centre’s Jeroen Schram. “Together we pushed the possibilities of electronic design to the limits, creating some of the smallest and most power efficient electronics of its kind. It shows that the technologies we develop at Holst Centre are mature and ready for commercial products.”

Helios Smart Ring va fi disponibil spre vanzare in februarie 2017. Este disponibil si acum pentru comenzi prin intermediul platformei crowdfunding Indiegogo.