Ministerul Sanatatii: Transparentizarea datelor privind Coronavirus in Romania

Ministerul Sanatatii Transparenta Coronavirus Romania

Ministerul Sanatatii a publicat astazi o serie de informatii foarte importante ca parte a unui proces de transparentizare a activitatii institutiei, iar mai jos puteti vedea informatiile cu privirela Coronavirus care sunt de acum disponibile pentru publicul larg.

Ministerul Sanatatii vrea sa le ofere romanilor mai multe informatii clare cu privire la ceea ce inseamna pandemia de Coronavirus in tara noastra, iar toate detaliile de mai jos sunt de mare ajutor pentru a duce la indeplinire acest demers.

“Transparența este mai mult decât un cuvânt.
Transparența este o promisiune de onestitate față de oameni și de încredere între cetățeni și autorități.
Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății, are un mesaj în această zi: “Transparența este un subiect care a însemnat foarte mult pentru mine în 2016 la Ministerul Sănătății. Atunci am pornit mai multe inițiative pentru a aduce la suprafață date despre achizițiile și investițiile din sănătate și despre gestiunea stocurilor de medicamente. Tot atunci am pornit mecanismul de feedback al pacientului, care este o sursă utilă de informații cu privire la ce se întâmplă din perspectiva pacienților în spitale.”
Cu această ocazie lansăm și trei noi seturi de date din sănătate care vor fi publicate pe portalul de date deschise al Guvernului României, data.gov.ro, și actualizate zilnic automat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.
Transparentizăm astăzi date despre pandemia COVID-19, despre vaccinarea împotriva coronavirusului și despre mecanismul de feedback al pacientului. Aceste date vor fi actualizate zilnic și vor putea fi analizate facil de orice persoană interesată.
În viitor urmează să continuăm procesul de transparentizare pe partea de achiziții în sănătate, promovând standardul de open contracting.”