Prima Pagina iPhone iPhone 7 nu ar fi avut vanzari bune de Craciun

iPhone 7 nu ar fi avut vanzari bune de Craciun

Vanzarile iPhone 7 in perioada sarbatorilor de iarna nu ar fi fost chiar atat de bune precum isi imagina foarte multa lume, sau cel putin asta spune o companie specializata pe analizarea pietei terminalelor mobile. Conform celor de la AppsFly, in perioada sfarsitului de an, iPhone 7 a fost eclipsat de iPhone 6 sau iPhone 5 in ceea ce priveste activarile.

In imaginea de mai jos puteti vedea activarile inregistrate in prima zi de Craciun si pana la sfarsitul anului 2016 pentru terminalele iPhone. Observati ca iPhone 6 a inregistrat cele mai multe activari, 36% dintre ele, in timp ce iPhone 7 a inregistrat 33% dintre ele, iPhone 5 28%, iar iPhone 4 este prezent cu 3%, insa aici vorbim doar despre activari de terminale iPhone.

Inainte sa va intrebati daca nu cumva iPhone 6S, iPhone 5S, 5C sau SE au fost combinate in categoriile iPhone 6 si iPhone 5, va spun ca acest lucru nu se aplica. Conform celor de la AppsFlyer, iPhone 5 inca ar fi extrem de popular, iar iPhone 5S, iPhone 6S sau iPhone SE nu ar fi inregistrat ma mult de 3% din activarile de terminale iPhone la sfarsit de 2016.

iphone-activari-t4-2016

Situatia este una curioasa, insa nu este cu mult diferita fata de cea din Europa de Vest, aici iPhone 5 reusind sa inregistreze cele mai multe activari in aceasta perioada. iPhone 5 a inregistrat 42% dintre activari, iPhone 6 a inregistrat 34%, iPhone 7 a inregistrat doar 17%, iar iPhone 4 a iesit ultimul cu 7% dintre activarile totale de terminale iPhone.

De ce ar fi iPhone 5 atat de popular in continuare, nu stie nimeni, iar in aceeasi masura nu se stie nici de ce iPhone 4 ar fi in continuare popular, din moment ce el a fost din productie de foarte multa vreme, el fiind lansat in 2010 pe pietele globale. Rezultatele studiului sunt neobisnuite si trebuie tratate ca atare, pentru ca prezinta o situatie ce pare a fi extrem de departe de realitate.

Toate aceste date au fost preluate prin analizarea aplicatiilor care au software-ul AppsFlyer pentru monitorizare. Conform AppsFlyer, 10 milioane de terminale iPhone si Android au fost activate intre 25 si 31 decembrie 2016 doar in SUA si Europa de Vest.

iphone-activari-t4-2016-1

LIKE
Articolul anteriorApple va folosi ecrane IGZO pentru MacBook in 2017
Urmatorul articolAcum putem salva fisiere SHSH2 pentru iPhone 7