Apple va folosi ecrane IGZO pentru MacBook in 2017

Apple urmeaza sa faca trecerea la ecrane IGZO pentru noile MacBook  Pro care vor fi lansate in cursul anului 2017 pe piata, schimbarea fiind una importanta. Conform unor informatii aparute in presa asiatica, Apple va cumpara in continuare ecrane bazate pe silicon amorf pana la sfarsitul T1 2017, insa incepand cu T2 2017 va cumpara ecrane IGZO.

Samsung si Sharp vor furniza ecranele IGZO pe care compania Apple le va folosi in viitoarele MacBook Pro, cei din urma facand aceste ecrane pentru iPad inca din anul 2012. Ecranele IGZO pe care Apple vrea sa le foloseasca vor utiliza mai putin ecran in timpul functionarii si permit oferirea unei densitati de pixeli mai mare, deci am putea avea si rezolutii mai mari disponibile.

Mai mult decat atat, ecranele IGZO pot oferi si luminozitate mai mare, dar toate acestea au un pret mai mare de fabricare fata de actualele ecrane. Din pacate, nici rata de ecrane fara probleme de fabricatie produse este mai mica fata de cele folosite acum, dar Sharp si-a perfectionat procesul de-a lungul anilor, deci problemele acestea ar trebui sa fie cu mult mai mici.

Apple va folosi ecrane IGZO pentru MacBook in 2017

Cu IGZO, compania Apple ar putea afisa si mai multe culori pe ecranele MacBook Pro, separat de oferirea unor rezolutii mai bune, deci avantajele fata de actualele ecrane sunt multiple. Daca mai combinam acestea si cu faptul ca ecranele necesita circuite si chip-uri de dimensiuni mai mici, atunci intelegem de ce Apple ar dori sa faca trecerea la ecranele IGZO.

“Apple may continue to procure a-Si TFT-LCD panels for the MacBook Pro until the end of the first quarter of 2017 and then shift to IGZO TFT-LCD panels. In addition to Samsung Display, Sharp will begin supplying IGZO TFT-LCD panels to Apple as soon as mid-2017. Procurement for the MacBook Pro will increase from 8.8 million units in 2016 to 9.7 million units in 2017.”

Avand in vedere ca Apple abia a redus dimensiunile MacBook Pro, e putin probabil sa o faca din nou, dar ar putea profita de schimbare pentru a implementa baterii mai mari. Indiferent cum va gestiona beneficiile noilor ecrane IGZO, este clar ca Apple vrea sa le implementeze in MacBook Pro, iar noile modele ar putea fi lansate in T2 2017.

macbook-pro-2017-igzo