Facebook va afisa reclame in clipurile video

Facebook va afisa reclame in mijlocul clipurilor video publicate in cadrul retelei de socializare, schimbarea fiind una majora pentru utilizatori.

Facebook va afisa reclame in clipurile video redate pentru utilizatorii din lumea intreaga, schimbarea fiind facuta pentru a oferi o experienta similara celei existente in YouTube. Facebook promoveaza de ani de zile vizualizarea clipurilor video in cadrul retelei sale, totul pornind cu redarea automata a acestora in momentul in care utilizatorii le vad in News Feed.

Acum ca suficient de multi oameni se uita la clipurile video, Facebook a luat decizia de a introduce reclame la jumatatea acestora, pentru toata lumea. Deocamdata totul este facut sub forma de test in cadrul retelei de socializare Facebook, deci doar o parte dintre cei peste 1.6 miliarde de utilizatori vor participa la acest test facut de catre companie.

Conform celor care cunosc planurile Facebook, reclamele vor fi afisate la minim 20 de secunde de la inceperea unui clip video, daca acesta are maxim 40 – 50 de secunde. Daca vorbim deslre clipuri video de dimensiuni mai mari, atunci Facebook va afisa reclamele spre jumatatea respectivului continut multimedia, totul in functie de durata acestuia.

Facebook va afisa reclame in clipurile video

Desi schimbarea sigur va genera foarte multa suparare in randul utilizatorior, se pare ca Facebook doreste sa afiseze reclamele doar pentru anumite tipuri de clipuri video. Mai exact, Facebook va afisa reclamele doar in clipurile video facute de catre creatori de continut care doresc sa si faca bani din ele, restul urmand a fi scutite de reclame.

Lipsa unei metode de a monetiza clipurile video publicate pe Facebook a fost unul dintre motivele pentru care multi creatori de continut evita reteaua de socializare. YouTube inca este foarte popular multumita banilor pe care ii genereaza pentru creatorii de continut, insa Facebook ar putea atrage noi vedete ale YouTube in viitorul nu foarte indepartat.

Avand in vedere ca deocamdata Facebook deruleaza doar un test pentru a afisa reclame in mijlocul clipurilor video, este greu de spus cand va fi totul lansat. Rezultatele acestui test facut de catre Facebook vor determina oportunitatea implementarii reclamelor in mijlocul clipurilor video, asa ca va fi interesant de vazut cand va fi oferit totul.

facebook-reclame-clipuri-video