Opera Neon – browserul viitorului disponibil acum

Opera Neon este un browser experimental lansat de catre Opera pentru cei interesati sa beneficieze de o experienta complet noua de a naviga pe internet.

Opera Neon este un browser al viitorului dezvoltat de catre compania Opera si oferit in momentul de fata in versiune beta pentru toti cei interesati sa il testeze. Vorbim despre un browser care are o interfata moderna creata de catre compania Opera pentru utilizatori, ea promitand sa ne ofere o experienta complet diferita de a ne folosi calculatoarele pentru a naviga pe internet.

Opera Neon este gandit nu doar ca un concept de browser al viitorului, ci ca un proiect oferit in versiune beta pentru a sustine evolutia browsing-ului de pe calculatoare. Opera spune ca Opera Neon este gandit pentru a oferi o realitate alternativa in ceea ce priveste navigarea pe internet, iar asta intr-un browser unic pentru amomentul in care este oferit.

Oferit ca un browser experimental, Opera Neon beneficiaza de un motor grafic avansat care aduce elemente de interfata ce “prind viata” in timpul folosirii. Mai exact, in Opera Neon vorbim despre tab-uri si alte obiecte ale browserului care reactioneaza precum obiecte reale in momentul in care interactionam cu ele, acestea avand miscari “naturale” cu animatii afisate direct in browser.

Opera Neon – browserul viitorului disponibil acum

Clipul video de mai jos, puteti vedea cum functioneaza acest browser experimental numit Opera Neon, el incercand sa aduca in calculatoarele noastre putin din realitatea virtuala. Opera Neon are inclusiv o functie care ne permite sa vedem mai multe website-uri simultan in ceeasi fereastra, iar clipurile video pot fi redate in ferestre mici ale caror pozitie poate fi modificata.

“Opera Neon’s newly developed physics engine is set to breathe life back into the internet. Tabs and other objects respond to you like real objects; they have weight and move in a natural way when dragged, pushed, or even popped. Cream floats to the top, and so do your favorite tabs; Opera Neon’s gravity system pulls your most used tabs to a prominent position on your Speed Dial. Done with a tab? Pop it and watch it go poof!”

Practic, inginerii celor de la Opera au primit “mana libera” pentru a dezvolta un browser inedit, iar Opera Neon intra cu siguranta in aceasta categorie. Ei au creat o interfata care atrage, dar si functii perfecte pentru ea, asa ca multi vor fi interesati sa testeze Opera Neon, mai ales ca el este disponibil pentru descarcare gratuita din aceasta pagina.