Foxconn ia in calcul deschiderea unei fabrici in SUA

Foxconn, cel mai mare fabricant de terminale iPhone pentru compania Apple, ia in calcul deschiderea unei fabrici in SUA pentru subsidiara Sharp. Cei de la Foxconn ar dori sa construiasca o fabrica in care ar urma sa fie produse ecrane LCD pentru diversi producatori, inclusiv Apple, un manager al companiei Sharp oferind aceste informatii pentru o publicatie asiatica.

Informatia noua este diferita fata de cele contradictorii aparute la sfarsitul anului trecut, iar asta pentru ca in discutie nu este adusa productia de terminale iPhone, ci de LCD-uri. Nu se stie deocamdata ce suma ar intentiona Foxconn sa investeasca in SUA, insa probabil vorbim despre cateva miliarde de dolari pregatiti pentru aceasta aventura pe taram american.

Conform informatiilor de astazi, fabrica ar urma sa fie aproximativ la fel de mare precum una care este in constructie in Guangzhou, China, in aceasta urmand a fi investiti 8.7 miliarde de dolari. Daca aceeasi investitie va fi facuta in SUA, atunci Foxconn va crea cateva mii de locuri de munca pentru americani si implicit Donald Trump, care a promis ca va aduce locuri de munca pentru americani.

Avand in vedere ca lumea smartphone se indreapta spre ecrane OLED, productia de ecrane LCD ar urma sa aiba la baza productia de televizoare si nu neaparat terminale mobile. Daca Foxconn va investi cateva miliarde de dolari in SUA, atunci este clar ca exista o sursa suficient de mare pentru a genera profit in tara, in ciuda costurilor de productie mai mari.

“Hon Hai Precision Industry and its Japanese subsidiary Sharp have begun studying the possibility of building a liquid crystal display panel plant in the U.S., a Sharp executive said Friday. The plan is “on the table,” the executive said. “We will make a decision carefully.””

foxconn-sharp-fabrica-lcd