Prima Pagina iPhone Blocheaza ORICE iPhone cu acest mesaj text

Blocheaza ORICE iPhone cu acest mesaj text

Blocheaza ORICE iPhone cu doar un set de caractere emoji trimise intr-un mesaj text, sau un contact, metoda functionand in iOS 10.

Blocheaza orice iPhone cu un simplu mesaj text care poate fi trimis de pe orice alt iPhone, clipul video de mai jos demonstrand problema destul de penibila pentru Apple. Acesta este cel de-al doilea tip de atac in baza caruia pot fi blocate terminalele iPhone, iar totul poate fi realizat chiar si fara ca destinatarul mesajului sa deschida mesajul trimis de voi.

Totul are la baza simpla trimitere a trei caractere emoji intr-un mesaj, primirea acestuia pe un iPhone ducand la blocarea completa a terminalului. Dupa cum veti vedea in clipul video de mai jos, aproape orice iPhone este blocat automat in momentul in care mesajul ajunge in aplicatia Mesaje, Messages, deci totul poate fi facut fara cautilizatorul sa stie ce s-a intamplat.

Aceasta metoda blocheaza orice iPhone care ruleaza iOS 10 – iOS 10.1.1, insa pentru versiunile mai noi este nevoie de o metoda de “atac” diferita. Mai exact, acele caractere emoji trebuie multiplicate si introduse intr-un contact, pe care mai apoi trebuie sa il partajati, dar rezultatul final va fi acelasi, iar terminalul iPhone va fi blocat imediat.

Blocheaza ORICE iPhone cu acest mesaj text

Cei carora le sunt trimise aceste mesaje si au terminalele iPhone blocate, pot rezolva intreaga problema cu simpla accesare a unui link, lucrurile revenind la normal. Chiar daca metodele de atac pentru a bloca orice iPhone sunt diferite, in final rezultatul este acelasi, indiferent de metoda folosita pentru a genera batai de cap pentru utilizatori.

Iata si explicatia tehnica a problemei :

“What you see in the text is the waving white flag emoji, a zero, and the rainbow emoji. The rainbow flag emoji isn’t an emoji in itself, it’s made of three characters: waving white flag, a character called variation sector 16 (VS16 for short), and the rainbow. What VS16 does in this case essentially is tells the device to combine the two surrounding characters into one emoji, yielding the rainbow flag (this is similar to how skin tone modifiers work, but not exactly the same). The text you’re copying is actually waving white flag, VS16, zero, rainbow emoji. What I’m assuming is happening is that the phone tries to combine the waving white flag and the zero into an emoji, but this obviously can’t be done. Usually the phone wouldn’t try to do this, but it notices that the rainbow emoji is also there, and knows that it can combine the white flag and rainbow emoji, so it tries.”

iOS are din ce in ce mai multe buguri de acest gen in ultima vreme, insa compania Apple continua in mod constant sa le rezolve pentru a evita scandaluri generate de clienti. Desigur ca si acest bug va fi rezolvat de catre compania Apple intr-un moment sau altul, dar intre timp utilizatorii raman vulnerabili in fata celor care doresc sa ii atace.

 • Andrewsbcr

  Ia Srb, ce comentezi ? La Samsung, ‘plin de virusi’, tu trebuie să instalezi aplicații ca sa iei acei viruși. Aici ca sa ti se închidă iPhone ul trebuie sa îți dea cineva un amărât de mesaj, și nici măcar sa nu îl deschizi 😂 Pai dacă am ceva cu cineva ii dau 100 mesaje și nu își mai deschide telefonul vreo ora

 • Kfc

  Superb

 • Olimpiu

  Nashpa de superb!

 • andrian

  Andrewsbcr: esti cârcotaș că nu ai iPhone, du-te la android-ul tău plin de viruși, noi nici nu avem nevoie de antivirus, dar, deh, cine nu are iPh se uită cu jale peste gard😏

 • lucian84

  Adrian, am iPhone de câțiva ani ! Dar sincer in ultimul timp sunt din ce in ce mai dezamăgit !

 • Heath

  Antivirus pe Android?? Daca il vezi pe vreunul cu așa ceva instalat pe telefon, sau cu aplicații gel clean master care “curăță și optimizează”, dă-i doua palme, sa se trezească din ignoranță

 • Andrewsbcr

  Andrian : Am chiar iPhone 7. Nu vorbesc ca un necunoscător. De la iPhone 3 am avut cam toate modelele. Dar trebuie sa recunoști ca pana la iPhone 5S iOS era un sistem stabil, aducea mereu inovații, abia așteptai sa apară un produs nou pentru a te bucura de funcții/ design nou. Acum sunt din ce in ce mai multe buguri, același design plictisit de 3 generații. Hai sa nu mai fim pupători de Apple. Când trebuie să îi lăudăm, o facem, când nu, nu. A ajuns rău Apple și presimt că în maxim 2 ani voi ‘divorța’ de această firmă.

 • Gelu Ionita

  Ne-am riscat si am trimis mesajul intre colegi si nu s-a intamplat nimic

 • Diana

  Da

 • Pastravanu Silviu

  Nu merge. Am trimis pe un iph 7 cu ios 10.1 si nu s a intamplat nimic.