Trump: Tim Cook a inteles de ce trebuie sa produca iPhone in SUA

Presedintele american Donald Trump a declarat intr-un interviu recent ca in urma discutiilor avute cu Tim Cook, presedintele Apple a inteles de ce trebuie sa produca iPhone in SUA. Afirmatia nu este surprinzatoare si probabil nu va fi confirmata de catre presedintele companiei Apple, dar acest lucru este de asteptat, intr-o anumita masura.

Trump insista de ceteva luni ca Apple sa isi produca terminalele iPhone in SUA, iar pana acum Tim Cook a rezistat impotriva acestor cereri, ajutat de partenerii Apple. Este greu de spus daca faptul ca intelege de ce ar trebui produs iPhone in SUA va avea drept efect si fabricarea smartphone-urilor in tara, avand in vedere costurile ridicate ce apar dintr-o asemenea tranzitie.

Donald Trump nu a ofert prea multe detalii separat de aceasta foarte scurta declaratie, insa parteneri ai Apple au anuntat recent ca iau in calcul sa produca iPhone in SUA. Desigur ca nimic nu este 100% sigur deocamdata, dar daca Apple va avea costuri de productie la fel de mici precum in China, sau daor marginal mai mari, atunci decizia de a transfera productia ar putea fi facuta.

Pana acum cei de la Pegatron au afirmat ca sunt dispusi sa mute productia iPhone in SUA, insa probabil ei se bazeaza pe faptul ca Apple va acoperi costurile crescute. Lui Trump nu-i prea pasa de ceea ce pierde Apple, sau de ceea ce pierd partenerii sai dintr-o asemenea mutare, asa ca va insista in continuare ca ea sa aiba loc.

“Trump claimed Tim Cook has his “eyes open to it” and that Cook “really believe he loves this country and I think he’d like to do something major here.”

donald-trump-tim-cook-iphone