Prima Pagina iPhone Trump: Tim Cook a inteles de ce trebuie sa produca iPhone in...

Trump: Tim Cook a inteles de ce trebuie sa produca iPhone in SUA

Presedintele american Donald Trump a declarat intr-un interviu recent ca in urma discutiilor avute cu Tim Cook, presedintele Apple a inteles de ce trebuie sa produca iPhone in SUA. Afirmatia nu este surprinzatoare si probabil nu va fi confirmata de catre presedintele companiei Apple, dar acest lucru este de asteptat, intr-o anumita masura.

Trump insista de ceteva luni ca Apple sa isi produca terminalele iPhone in SUA, iar pana acum Tim Cook a rezistat impotriva acestor cereri, ajutat de partenerii Apple. Este greu de spus daca faptul ca intelege de ce ar trebui produs iPhone in SUA va avea drept efect si fabricarea smartphone-urilor in tara, avand in vedere costurile ridicate ce apar dintr-o asemenea tranzitie.

Donald Trump nu a ofert prea multe detalii separat de aceasta foarte scurta declaratie, insa parteneri ai Apple au anuntat recent ca iau in calcul sa produca iPhone in SUA. Desigur ca nimic nu este 100% sigur deocamdata, dar daca Apple va avea costuri de productie la fel de mici precum in China, sau daor marginal mai mari, atunci decizia de a transfera productia ar putea fi facuta.

Pana acum cei de la Pegatron au afirmat ca sunt dispusi sa mute productia iPhone in SUA, insa probabil ei se bazeaza pe faptul ca Apple va acoperi costurile crescute. Lui Trump nu-i prea pasa de ceea ce pierde Apple, sau de ceea ce pierd partenerii sai dintr-o asemenea mutare, asa ca va insista in continuare ca ea sa aiba loc.

“Trump claimed Tim Cook has his “eyes open to it” and that Cook “really believe he loves this country and I think he’d like to do something major here.”

donald-trump-tim-cook-iphone

 • Leo MC

  Să-i vedem pe americani de unde scot cămașa când (pentru ca nu mai este o chestie de “dacă”, vezi India) piețele mari vor lua măsuri similare; sa vedem ce fac atunci când UE le va pune taxe kilometrice (aici avem taxe, nu ca la ei) pe produsele făcute… in SUA.

 • lucian84

  Dacă o sa le fabrice acolo va dați seama ca o sa coste aproape dublu ! Dacă mai punem și taxele atunci o sa își cumpere doar ei iPhoane :)) !

 • V.P

  Gasesc ei o portita sa fenteze din nou taxele .

 • Adrian

  1. Sunt multi imigranți care sunt dispuși sa muncească pe putini bani 2. Sigur vor baga roboti 3. O sa plătim toți pentru a acoperi pierderea, nu doar americanii

 • Heath

  Sa vina in Romania, că aici vor avea angajați care ar fi in stare sa plătească ei lunar doar pentru a putea lucra pentru Apple:)

 • Mihai V

  asa, bine zis. . . . sunt cativa si pe-aici 🙂

 • V.P

  Doar nu va ganditi la Srb , el este in stare sa vine si cu bani de acasa :))))))))))))).

 • Mihai V

  nu m-am referit la el. … .cei cu musca pe caciula vin singuri cu un comment aici 🙂

 • Petru Bișog

  Marketing!!!
  Sau mai bine spus, într-o traducere nu “foarte perfectă” : cumpărați IPhone 7!!! (Eu unul deja am făcut-o!)
  🙂
  De la anul, dacă “i se leagă ploile” lui Torino, Iphone va costa cel puțin dublu!
  Deci…
  La atac!
  Să profităm (încă) de iPhone produs în China!
  … Doar pentru că sunt mai ieftine!
  Atât!

 • Viorel Predatorul

  Nuuu, niciodată nu m-aș fi gândit la el! Poate la Leonidas!

 • Mircea Radulescu

  Sunt ieftine, 38 am dat pe-al meu 🙂

 • askforme

  Ieftine al naibii :))) .

 • Visan Teodor

  De ce sa coste dublu,care e rationamentul tau?

 • Visan Teodor

  Probabil vor primi tot felul de facilitati fiscale de la guvern iar asta nu e un lucru rau.