Nokia testeaza o tableta de mari dimensiuni

Separat de smartphone-urile pe care le va lansa in cursul acestui an, compania Nokia intentioneaza sa lanseze inclusiv o tableta de dimensiuni mari. Informatia vine dintr-un test de performante facut de catre cei de la Nokia pentru noul produs, acesta dezvaluind faptul ca Nokia testeaza in momentul de fata o tableta cu ecran de 18.4 inch.

Ecranul de 18.4 inch al tabletei Nokia ar urma sa beneficieze de o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, adica la fel de mare precum cea a unor smartphone-uri cu ecrane de 5.x inch. Un chip Snapdragon 835 urmeaza sa sustina acest produs, cele 8 nuclee ale procesorului urmand a fi tactate la frecventa de pana la 2.2 GHZ, 4 GB RAM urmand a fi deasemenea integrati.

Separat de ecranul de dimensiune mare si de noul chip Snapdragon 835, tableta celor de la Nokia nu contine alte componente surpinzatoare, nici macar cand vine vorba despre camerele frontala si principala de 12 megapixeli. Deocamdata vreo imagine, sau detalii, cu privire la noua tableta nu exista, asa ca ramane de vazut ce va aparea in viitor.

Se pare ca Nokia intentioneaza sa atace din nou lumea terminalelor mobile cu produse menite sa o aduca in atentia tuturor potentialilor clienti. Toate produsele par sa fie bazate pe sistemul de operare Android, asa ca ramane de vazut ce fel de experienta vor oferi ele din moment ce Nokia nu controleaza in totalitate procesul de dezvoltare.

tableta-nokia-snapdragon