Prima Pagina Apple Iata cum trateaza Apple minorii care asambleaza iPhone

Iata cum trateaza Apple minorii care asambleaza iPhone

Compania Apple, ca si multe altele din SUA, nu tolereaza utilizarea minorilor pentru a asambla produse, sau a participa la procesul de fabricare a altor componente pentru terminale mobile si calculatoare. Partenerii sai asiatici nu sunt de aceeasi parere, deoarece minorii accepta mai putini bani decat un adult, asa ca au obiceiul de a-i angaja des si fara ca marile companii contractante sa stie.

Apple monitorizeaza totusi angajatii partenerilor sai, iar cand descopera ca acestia isi incalca intelegerile si angajeaza minori, actioneaza in consecinta. Conform celor din Cupertino, de fiecare data cand descopera minori in fabricile propriilor parteneri, ei ii obliga pe acestia sa readuca respectivii copii in familiile din care au plecat pentru a munci.

Mai mult decat atat, Apple ii obliga pe parteneri sa aloce sume de bani pentru ca acei copii sa poata studia la una dintre scolile alese de catre familii. Lucrurile nu se opresc aici, deoarece partenerii trebuie sa plateasca si o anumita suma lunar pentru ca familiile sa aiba cu ce se intretine din moment ce minorii nu mai muncesc si nu mai pot trimite bani acasa.

Apple angajeaza companii terte care monitorizeaza acest proces pentru a se asigura ca obligatiile sunt respectate, dar si ca acei minori sunt reangajati de catre companiile care i-au primit initial, dar asta numai dupa ce ei au finalizat studiile si au atins varsta minima legala pentru a putea fi angajati de catre companii.

“We do not tolerate underage labor in our supply chain. If we find underage workers in our suppliers’ factories, we make the suppliers return the children to their homes, pay for their education at a school of their family’s choice, and continue to provide income for basic needs until they reach the legal working age. We also enlist a third-party organization to monitor the children’s progress and report back to us. After they complete their education, suppliers must offer them reemployment. In 2015, we found three cases of underage labor — and we will continue to look for it.”

Apple spune ca in 2015 a descoperit 3 cazuri in care minori lucrau in fabricile partenerilor sai, iar atitudinea sa cu privire la aceasta situatie este extrem de laudabila.

minori-angajare-apple

 • Andrewsbcr

  Aici pot spune JOS PĂLĂRIA ÎN FAȚA APPLE ! 🙂

 • Srb Srb

  Apple – the best or NOTHING

 • terrymada

  Norocosi cei 3 descoperiti din cei probabil 1000 care lucreaza:)

 • V.P

  Cand esti acuzat direct si vezi la tv documentare cu aceste abuzuri din fabricile partenere incerci sa iti salvezi imaginea .
  Bravo Apple ai reusit !!

 • real

  stati linistiti ca astea is doar de imagine.
  sclavagismul este la el acasa prin fabricile apple.

 • marius

  Real crezi ca alti producatori nu practica?

 • V.P

  Cum sa nu , toti fac asta !!

 • Mircea Radulescu

  Iubește prea mult copiii Cook 🙂

 • adi.vas

  Din ce ziceti voi aici, doar Apple foloseste minori? Restu au numai angajati cu varsta legala?

 • real

  aici e un articol despre apple.
  is constient ca toate firmele care au fabrici in china (asia) au copii care muncesc.
  la chinezi se obisnuieste asta.
  de mici,copii is pusi la munca.

 • Heath

  Sunt curios câți copii se jucat cu “intestinele” telefoanelor Umi, Meizu, Ulefone, Vernee…

 • ScH

  Toate țările comuniste in special si nu numai folosesc copii in fabrici , aduceți-vă aminte pe timpul comunismului cand ne duceau la practica (școala ) , copii fiind sa culegem porumbul , cartofii , etc.
  Acum cei din țările democrate vor sa arate cat de interesați sunt ei de aceste cazuri încât au inventat sclavia modernă (împrumutul la banca) de care nu mai scăpăm pana la moarte si o lăsam moștenire copiilor.