Apple Pay a inregistrat cu 50% mai multe plati in 2016

Apple Pay, sistemul de plati mobile creat de catre compania Apple special pentru iPhone, a avut parte de o crestere cu 50% a tranzactiilor in cursul anului 2016. Vorbim aici doar despre teritoriul american, in SUA utilizatorii de produse Apple fiind tot mai interesati sa foloseasca platforma pentru a face plati mobile direct cu iDevice/Apple Watch-uri.

Avand in vedere ca vorbim despre o tara in care exista multiple servicii de plati mobile, cresterea inregistrata de catre Apple Pay este impresionanta. Compania Apple a reusit sa convinga 35% dintre retailerii din SUA sa ofere suport pentru Apple Pay in nu mai putin de 4 milioane de locatii de pe teritoriul american, insa informatii privind cifrele tranzactiilor n-au fost dezvaluite.

Tim Cook a afirmat ca numarul de tranzactii inregistrate in T4 2016 pentru Apple Pay este cu 500% mai mare decat ceea ce se inregistrase in T4 2015. Diferenta este enorma si dezvaluie faptul ca Apple Pay este intr-adevar un succes, iar efortul depus de catre compania Apple in a face serviciul tot mai cunoscut nu a fost facut in zadar.

Intre cele doua raportari exista o diferenta mare, insa una este pentru un singur trimestru fiscal si una pentru intregul an, deci probabil Apple va face o raportare apropiata. Desigur ca e putin probabil ca Apple sa anunte chiar o crestere de 500% a tranzactiilor, insa probabil vorbim oricum despre o crestere substantiala inregistrata de catre serviciu in SUA.

Apple a extins Apple Pay in cursul anului 2016 in multiple tari europene si altele din afara continentului, insa expansiunea este ingreunata de refuzul bancilor de a colabora cu Apple.

apple-pay-tranzactii