Apple Pay a inregistrat cu 50% mai multe plati in 2016

2

Apple Pay, sistemul de plati mobile creat de catre compania Apple special pentru iPhone, a avut parte de o crestere cu 50% a tranzactiilor in cursul anului 2016. Vorbim aici doar despre teritoriul american, in SUA utilizatorii de produse Apple fiind tot mai interesati sa foloseasca platforma pentru a face plati mobile direct cu iDevice/Apple Watch-uri.

eMAG Black Friday 2018eMAG BLACK FRIDAY 2019, incepe in aceasta pagina pe 15 noiembrie.
fashion days black friday 2019 logoFashion Days BLACK FRIDAY 2019 incepe aceasta pagina in cateva ore.
Telekom logo Black Friday 2019Reduceri la telefoane in aceasta pagina si dupa 15 noiembrie.
Black Friday 2019 evoMAG.roZeci de mii de produse cu reduceri in aceasta pagina si in weekend.
logo pcgaragePC Garage BLACK FRIDAY 2019, mai este activ aceasta pagina in ultima zi.

Avand in vedere ca vorbim despre o tara in care exista multiple servicii de plati mobile, cresterea inregistrata de catre Apple Pay este impresionanta. Compania Apple a reusit sa convinga 35% dintre retailerii din SUA sa ofere suport pentru Apple Pay in nu mai putin de 4 milioane de locatii de pe teritoriul american, insa informatii privind cifrele tranzactiilor n-au fost dezvaluite.

Tim Cook a afirmat ca numarul de tranzactii inregistrate in T4 2016 pentru Apple Pay este cu 500% mai mare decat ceea ce se inregistrase in T4 2015. Diferenta este enorma si dezvaluie faptul ca Apple Pay este intr-adevar un succes, iar efortul depus de catre compania Apple in a face serviciul tot mai cunoscut nu a fost facut in zadar.

Intre cele doua raportari exista o diferenta mare, insa una este pentru un singur trimestru fiscal si una pentru intregul an, deci probabil Apple va face o raportare apropiata. Desigur ca e putin probabil ca Apple sa anunte chiar o crestere de 500% a tranzactiilor, insa probabil vorbim oricum despre o crestere substantiala inregistrata de catre serviciu in SUA.

Apple a extins Apple Pay in cursul anului 2016 in multiple tari europene si altele din afara continentului, insa expansiunea este ingreunata de refuzul bancilor de a colabora cu Apple.

apple-pay-tranzactii