Apple are un nou proces din cauza unei reclame pentru iPhone

Compania Apple este tinta unui nou proces intentat la o instanta din SUA, o reclama lansata de catre companie pentru iPhone 6 fiind problema in aceasta situatie. Mai exact, reclama pe care o vedeti in clipul video de mai jos este motivul pentru care Apple a fost actionata in judecata de catre artistul unui grup a capella din SUA.

Conform acestuia, in reclama lansata de catre compania Apple a fost folosita o mostra a vocii sale fara ca el sa-si fi dat acordul pentru utilizarea sa. Reclama celor de la Apple se foloseste de melodia  Know There’s Gonna Be (Good Times) a lui Jamie xx, aceasta din urma folosind mostre ale trupei The Persuasions, al carui artist a initiat procesul.

Artistul sustine ca vocea sa este proeminenta in reclama si este usor de recunoscut, iar Apple i-ar fi indus in eroare pe fanii trupei The Persuasions, dandu-le de inteles ca ei recomanda iPhone. In aceasta idee, artistul cere despagubiri in valoare de 10 milioane de dolari de la compania Apple, o suma foarte mare, avand in vedere notorietatea trupei.

Problemele celor de la Apple ar putea fi totusi indreptate spre Jamie xx, deoarece in momentul lansarii albumului din care face parte melodia din reclama, au existat acuzatii similare impotriva lui. In aceasta idee, Apple ar putea sustine in instanta ca ea de fapt nu este vinovata de nimic, iar artistul ar putea suporta toate consecintele.

“Lawson’s voice is prominent and recognizable in the Apple commercial, and the fans were deceived into falsely believing that Lawson endorsed Apple and the iPhone and/or that Lawson consented to the use of his voice to advertise products.”

1 COMENTARIU

  1. Altul care s-a trezit după câțiva ani de zile.
    Sincer,și mie mi-e cam frică,vecinul meu de la bunici începe sa-și aducă aminte cine i-a furat cireșele din copac acum câțiva zeci de ani,cred ca vrea sa-i cumpăr o livadă întreaga de cireșe…