78.3 milioane de iPhone a vandut Apple in T4 2016

78.3 milioane de terminale iPhone au fost vandute de catre compania Apple in T4 2016, T1 2017 in anul sau fiscal, acesta fiind un nou record pentru cei din Cupertino. Apple a incasat 78.4 miliarde de dolari in T4 2016, 13 milioane de tablete iPad si 5.3 milioane de Mac-uri fiind vandute pentru a genera in profit de 9 miliarde de dolari pentru companie.

Facand o comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, Apple a incasat un profit injumatatit, desi incasarile totale au fost mai mari, vanzarile de terminale iPhone crescand, in timp ce cele ale iPad au scazut. Practic, T4 2016 a adus un record pentru vanzarile de terminale iPhone, in crestere cu 3.5 milioane de unitati, profitul fiind mai mare cu 2.5 miliarde de dolari.

Pe de alta parte, vanzarile de tablete iPad au scazut cu 3.0 milioane de unitati, in timp ce vanzarile de Mac-uri au crescut cu doar cateva sute de mii de unitati. Per total a fost un trimestru fiscal bun pentru compania Apple din anumite de vedere, insa cu profit injumatatit, este clar ca se fac investitii masive in extinderea bazei de servicii.

“We’re thrilled to report that our holiday quarter results generated Apple’s highest quarterly revenue ever, and broke multiple records along the way. We sold more iPhones than ever before and set all-time revenue records for iPhone, Services, Mac and Apple Watch,” said Tim Cook, Apple’s CEO. “Revenue from Services grew strongly over last year, led by record customer activity on the App Store, and we are very excited about the products in our pipeline.”

Iata notele de interes din conferinta audio de astazi:

  1. iPhone 7 si iPhone 7 Plus au dominat vanzarile, primul avand cererea cea mai mare.
  2. AppStore a generat 20 de miliarde de dolari in 2016 cu un total de 60 de miliarde in toata existenta.
  3. Serviciile online au inregistrat recorduri de incasari in T4 2016.
  4. MacBook Pro cu Touch Bar si Apple Watch au inregistrat recorduri de vanzari.
  5. Castile AirPods au inregistrat vanzari puternice, desi productia a fost sub cerere.
  6. iPhone a avut cel mai mare pret mediu de vanzare de pana acum.
  7. Majoritatea producatorilor principali de automobile vor implementa CarPlay in masini.
  8. Cresterile in vanzarile iPhone au fost de ordinul zecilor de procente in SUA, Canada, Europa Occidentala, Australia, Japonia si in multe alte piete.

incasari-apple-t4-2016