Facebook – cum blochezi rularea automata a clipurilor video

Facebook a anuntat saptamana trecuta faptul ca face schimbari pentru News Feed, iar orice fel de clipuri video vizibile acolo vor fi redate automat pentru utilizatori. Vorbim despre redarea automata cu sunet a clipurilor video afisate in reteaua Facebook, compania americana dorind in acest mod sa oblige utilizatorii sa “consume” mai mult continut video.

Aceasta schimbare facuta de catre compania Facebook nu este pe placul multor utilizatori, asa ca in ajutorul lor vine o noua extensie pentru browserele desktop. Aceasta extensie ne permite sa dezactivam redarea automata a oricarui tip de clip video din orice website, deci dupa instalarea sa ne vom proteja nu doar de Facebook, ci si de alte website-uri.

Stiti cu totii ca mai orice website de stiri are clipuri video care incep sa ruleze automat si stupid, deci nu doar Facebook actioneaza in acest mod. Ei bine, cu aceasta extensie puteti bloca totul si va puteti asigura ca atunci cand accesati un website de acest gen, nu veti mai fi deranjati de un clip video care ruleaza automat, cum se intampla in Facebook.

Extensia despre care vorbesc se numeste Disable HTML5 Autoplay, ea fiind disponibila pentru Google Chrome in aceasta pagina si opera in aceasta pagina. O versiune pentru Firefox a Disable HTML5 Autoplay va fi disponibila in curand, asa ca daca folositi acest browser va trebui sa mai asteptati o perioada de timp pana cand o veti avea disponibila.

facebook blocare redare automata video

2 COMENTARII